Na novo prikupno srečanje igralca Chrisa Pratta z ljubkimi starodavnimi plazilci bo treba očitno še kar nekaj časa počakati. Foto: IMDb
Na novo prikupno srečanje igralca Chrisa Pratta z ljubkimi starodavnimi plazilci bo treba očitno še kar nekaj časa počakati. Foto: IMDb

Režiser filma Colin Trevorrow je na družbenem omrežju Twitter sporočil novico o začasni ustavitvi snemanja filma. "Zbudila me je novica, da smo imeli na snemanju novega filma nekaj pozitivnih primerov na testih za novi koronavirus. Vsi izvidi so bili ob ponovnem testiranju negativni, a zaradi varnostnih protokolov bomo snemanje začasno ustavili za dva tedna. Kmalu se vrnemo!"

Kot so sporočilu režiserja za ameriško medijsko hišo Fox dodali še predstavniki producentov za stike z javnostmi, je varnost zaposlenih med snemanjem na prvem mestu, zato so z ukrepi še posebno previdni. V produkcijski hiši Universal, kjer domuje film iz serije o pobeglih dinozavrih in slabo nadzorovanih jurskih živalskih vrtovih, so sicer že v torek sporočili, da novega filma ni pričakovati pred poletjem leta 2022.

Preložitev premiere filma je le zadnji med številnimi udarci, ki jih je pandemija zadala filmski in kinematografski industriji. Sploh kinematografi, ki se ne morejo zanašati na digitalno distribucijo filmov, so se že znašli v hudih težavah, zaradi upada prometa pa upravitelji zapirajo kinodvorane po vsem svetu.