Štiriperesna deteljica prijateljic, ki se jim pogovori vrtijo okoli spolnosti, ljubezni, dela in mode, bo v novem poglavju le še triperesna. Foto: AP
Štiriperesna deteljica prijateljic, ki se jim pogovori vrtijo okoli spolnosti, ljubezni, dela in mode, bo v novem poglavju le še triperesna. Foto: AP

Igralke Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon in Kristin Davis, ki so v seriji Seks v mestu na prelomu tisočletja upodabljale Carrie, Mirando in Charlotte, so namreč na svojih profilih na družbenih omrežjih v nedeljo skoraj sočasno objavile nekakšen napovednik serije – gre za kratke posnetke življenja v New Yorku –, ob njem pa tudi pripis: "In kar tako ... se zgodba nadaljuje ..." oziroma v izvirniku "And Just Like That …", kar je obenem tudi naslov "novega poglavja" v življenju zdaj zgolj triperesne deteljice.

Sarah Jessica Parker je ob tem na Instagramu pripisala: "Ne morem si pomagati, sprašujem se ... kje so zdaj." V objavi je označila tudi pretočnega ponudnika HBO Max in tako potrdila govorice, da se serija vrača na male zaslone na omenjeni platformi. Cynthia Nixon pa je objavi dopisala: "Jaz. Ti. New York. Vse je mogoče."

Po poročanju Varietyja se bo produkcija serije začela pozno spomladi, posneli naj bi 10 polurnih epizod, zgodba pa se bo po pričakovanjih vrtela okoli trojice abrahamovk ter njihovega ljubezenskega življenja in prijateljstva.

Kot omenjeno, bodo serijo posneli zgolj s tremi glavnimi igralkami, Kim Cattrall, ki je v seriji upodobila ikonično Samantho Jones, je namreč držala besedo in lika ne namerava več oživiti.

Serijo, ki je nastala pod peresom Darrena Starja in je temeljila na knjigi Candace Bushnell, so na HBO-ju predvajali med letoma 1998 in 2004, pozneje pa sta nastali še dve filmski nadaljevanji, v letih 2008 in 2010. Napovedan je bil še tretji film, leta 2017, a so snemanje zadnji trenutek odpovedali. Franšizo je vmes dopolnila še serija Carriejini dnevniki (The Carrie Diaries), v kateri je AnnaSophia Robb dve sezoni (2013 in 2014) upodabljala mlado Carrie Bradshaw.

O oživitvi serije se je sicer govorilo že nekaj let, a je bila glavna "ovira" danes 64-letna Cattralova, ki je odločena, da je to poglavje svojega življenja za vedno zaprla. Cattralova je celo predlagala, naj Samantho raje upodobi kakšna druga, na primer temnopolta igralka. V ozadju odločne zavrnitve vloge so bili sicer dolgoletni spori z osrednjo zvezdnico serije, Sarah Jessico Parker.

Vrnitev serije za HBO Max predstavlja zgolj eno izmed številnih "oživitev", ki jih načrtujejo v kratkem – vračata se namreč tudi seriji Gossip Girl (Opravljivka) in True Blood (Prava kri), še piše Variety.