Jon Stewart velja za enega najbolj priznanih ameriških satiričnih voditeljev. Foto: AP
Jon Stewart velja za enega najbolj priznanih ameriških satiričnih voditeljev. Foto: AP

Še neimenovano oddajo z enournimi epizodami, ki jo bo spremljal tudi podkast, bo predvajala nova Applova aplikacija Apple TV+.

Veliko podrobnosti še ni znanih, iz tehnološkega velikana so sporočili zgolj to, da bo Stewart v oddaji "raziskoval teme, ki so trenutno del nacionalne razprave in njegovega aktivističnega dela".

Koliko epizod bo imela vsaka sezona, prav tako ni znano. Premierno bodo oddajo prikazali prihodnje leto.

57-letni Stewart velja za enega najbolj priznanih, pronicljivih in kritiško hvaljenih satiričnih voditeljev v zgodovini ameriške televizije. Daily Show je vodil 16 let, v tem času pa za svoje delo prejel vrsto emmyjev.

Od priljubljene oddaje se je poslovil leta 2015, ko ga je na mestu voditelja zamenjal Trevor Noah, od takrat pa se Stewart v javnosti pojavlja le redko.

Občasno se sicer oglasi kot gost v oddaji The Late Show pri kolegu Stephenu Colbertu, ki je bil prav tako svoj čas del zasedbe Daily Showa, letos pa je režiral politično komedijo Irresistible, sicer pa se bolj posveča aktivizmu na področju zagotavljanja pravic veteranom 11. septembra, ki so se v terorističnih napadih prvi oglasili na pomoč, a imajo še vedno hude zdravstvene težave.