Igralka in manekenka je naslovnico, na kateri nosi le rdečo svileno haljo, objavila na Instagramu, ob tem pa je zapisala, kako ponosna je, da premika meje, ko gre za dojemanje ženske lepote.

"Povsem so me preplavila čustva, ko sem pomislila, kaj ta naslovnica pomeni za vključenost in žensko opolnomočenje," je zapisala.

"Želela sem si izkoristiti to platformo, da bi pokazala, da ima vsaka od vas moč, da ljubi svoje telo brez oklevanja, pogojenega s tem, kaj neki družbeni standardi narekujejo, da je lepota."

Slaviti svoje telo

"Moj odnos do mojega telesa je vedno izviral iz mojega odnosa do duševnega počutja. Maj je mesec ozaveščanja o duševnem zdravju, zato se počutim toliko bolj samozavestno, ker vem, da lahko živim svoje življenje brez vsakršnega opravičevanja za to, kar sem," je nadaljevala.

"Upam, da lahko navdihnem ženske, da se spopadejo s svojimi strahovi pred neznanim ter živijo polno življenje, ne da bi jih definiralo njihovo telo. Če je kaj, kar bi sporočila sebi v mlajših letih, je to, da sem častivredna točno taka, kot sem."

David Hasselhoff s hčerkama Taylor in Hayley leta 2010. Foto: EPA
David Hasselhoff s hčerkama Taylor in Hayley leta 2010. Foto: EPA

"Bolj kot kadar koli prej bi morali biti opogumljeni, da slavimo same sebe na karseda pristen način. Samo upam, da bo ta naslovnica omogočila ženskam, da se zavejo, da so ljubljene, cenjene in poželenja vredne točno take, kot so," je še sklenila.

Prva je bila Brazilka

Hayley Hasselhoff je hčerka zvezdnika Obalne straže Davida Hasselhoffa in njegove nekdanje soproge Pamele Bach. Hasselhoff, ki ima nemške korenine, je v Nemčiji vedno žel izjemne uspehe in s singlom Looking For Freedom in leta 1988 celo kraljeval na tamkajšnjih glasbenih lestvicah.

Playboy je sicer stekleni strop, ko gre za manekenke močnejše postave, prebil leta 2016, ko je Fluvia Lacerda krasila naslovnico brazilske izdaje revije in tako postala prva manekenka z oblinami, ki je pristala na naslovnici Playboya.