Nevesta je bila oblečena v belo obleko z enostavno, a dolgo vlečko, v laseh pa je imela tančico. V rokah je nosila šopek travniškega cvetja. Foto: MMC RTV SLO/Iztok Novak
Nevesta je bila oblečena v belo obleko z enostavno, a dolgo vlečko, v laseh pa je imela tančico. V rokah je nosila šopek travniškega cvetja. Foto: MMC RTV SLO/Iztok Novak

Čeprav je v medijih ujela le par utrinkov s poroke Janeza Janše in Urške Bačovnik, je za MMC Lorella, voditeljica modne oddaje Bleščica na TV Slovenija, povedala, da se ji je obleka zdela zelo lepa, a podrobnosti žal ni videla.



J. Brodarič: "Ni bila kičasta"
Tudi modna strokovnjakinja Jožica Brodarič si ni uspela podrobno ogledati poročne obleke Bačovnikove, a "na prvo žogo" je povedala, da se ji je zdela obleka zelo lepa, klasična in minimalistična, kar je najpomembneje, pa je, da "ni bila kičasta".

Brodaričeva dodaja, da bi morala biti za popolno oceno na prizorišču in videti kombinacijo obleke s čevlji, torbico in drugimi dodatki. Tako bi lahko opazovala tudi, kako obleka "pada" in iz kakšnega blaga je. U. Drofenik: "Nevesta je znala nositi obleko"
Za mnenje smo povprašali tudi priznano slovensko modno oblikovalko Urško Drofenik, ki je med drugim oblikovala obleko, ki jo je Bačovnikova nosila na sprejemu kraljice Elizabete II. Drofenikova, ki je bila med povabljenci na poroki v Drežnici, je povedala, da je bila Urškina obleka "čudovita, enostavna, preprosta in zelo učinkovita". Vse se je popolno ujemalo z ambientom, predvsem pa je pomembno to, da jo je nevesta znala nositi.

Drofenikova sicer ni oblikovala poročne obleke Bačovnikove - menda jo je nevesta kupila v znanem ljubljanskem salonu poročnih oblek -, je pa s svojo ekipo ustvarila elegantno opravo Janeza Janše, o kateri je spregovorila za MMC. O tem boste kmalu lahko brali na naših straneh.

Po nekaterih ugibanjih naj bi mladoporočenca za poroko z okrog sto svati zapravila približno 10.000 evrov, od tega naj bi dva tisočaka namenila za oblačila.