Tudi z raperko je bila v stiku. Foto: EPA
Tudi z raperko je bila v stiku. Foto: EPA

Pred kratkim je izšla nova izdaja revije Rolling Stone, na naslovnici pa je tokrat Cardi B. Ta je oblečena v črno in neonsko zeleno pletenino, ki pa je pravzaprav nastala izpod rok slovenske modne oblikovalke Tanje Vidic. "To je izjemen dosežek, za katerega sem zelo vesela," je za MMC dejala ponosna Slovenka, ki je bila, ko je svojo stvaritev videla na naslovnici legendarne revije, šokirana.

"Kontaktiral me je njen osebni stilist, ki je želel, da za Cardi B v svojem slogu izdelam oblačilo po meri," je povedala Vidic ter dodala, da so nato stopili še v stik z raperko in se ves čas dogovarjali glede podrobnosti. Da je kreacija dobila končno podobo, je trajalo približno en teden.

"Če se le da, uporabim že rabljene predmete in jim dam 'novo življenje'. V primeru Cardi B sem reciklirala rabljene nočne kovinske luči, ki so postale del njenega bodija," je za MMC razkrila 25-letna ustvarjalka oblačila, za katerim se sicer po njeno ne skriva neko posebno sporočilo.

"Morda je ta projekt bolj neko upanje in zagon za naprej zame in morda tudi druge oblikovalce, ki ustvarjajo v tem slovenskem prostoru," je delila oblikovalka, ki ustvarja zelo intuitivno, spontano in eksperimentalno.

"Do vsakega projekta poskušam pristopiti odprtih misli in puščam, da me proces pelje kamor koli," je še dejala modna oblikovalka, ki deluje na Švedskem, ter je zelo hvaležna za to priložnost in vse prejšnje, ki so jo pripeljale do tega projekta.