Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Žana E. Čeh

Reportaža Raiven razprodano Linhartovo dvorano popeljala na popotovanje po svoji desetletni karieri

22.04.2024

Pred odhodom na Evrovizijo se je Raiven v Cankarjevem domu posvetila evoluciji svoje pestre desetletne glasbene kariere. Z uspešnim žongliranjem med akustičnimi in prvotnimi različicami pesmi se je sprehodila čez tri albume in požela stoječe ovacije.

Intervju Alo!Stari: "Vsakdo si kdaj reče: 'Jeb*** se vsi'."

13.04.2024

"Smo v teh letih, ko se nam ni več treba omejevati ali pa biti komur koli všeč in zato smo lahko taki, kot smo," pravi Matej Kosmačin, basist skupine Alo!Stari, ki je postregla s svojim drugim albumom. Tega naj bi posneli bolj samozavestno kot prvega.

Intervju BOOOM!: "Vsak ima svojo odisejo"

07.04.2024

"V preteklih letih se nam je veliko zgodilo, doživeli smo vzpone in padce, za katere smo menili, da jih lahko dobro zapakiramo v neki nov začetek in zvok," pravi Luka Cvetičanin iz zasedbe Booom!, ki bo kmalu izdala prvenec Odiseja.

Intervju Vazz in basist Peter Smrdel: "Psiha je naš najboljši prijatelj ali pa največji sovražnik"

16.03.2024

"Mislim, da živimo v čudnem času in da so pred nami taki izzivi, da se je treba poglobiti vase, se ukvarjati samim s sabo in se poslušati," meni raper Vazz, ki je skupaj s Petrom in Žigo Smrdelom ter Filipom Vadnujem ustvaril "bendovski" izdelek Psiha.

Končno nov material Siddharta znova "zagnala mašinerijo": na deseti album X je zvrstila 10 pesmi

07.03.2024

"Že od samega začetka nastajanja je bilo vse strašanski užitek. K temu verjetno pripomore prav to, da toliko časa nismo naredili nečesa novega," je delil Boštjan Meglič, bobnar skupine Siddharte, ki je v svet po šestih letih poslala nov album – X.

Intervju Peter Vode: Ko ustvarjam besedilo, mi običajno pred očmi utripajo slike

03.03.2024

"Glasba me prej 'prime', tako razumem, zakaj besedilo z njo dobro deluje," pravi Peter Vode, ki ga je javnost spoznala v prvi sezoni šova Slovenija ima talent, več let si je v ZDA nabiral glasbene izkušnje, zdaj pa ustvarja tudi abstraktne slike.

Intervju Igor Bračič: "Kot satiriki se čutimo dolžne govoriti resnico, ne glede na to, v kaj jo zapakiramo"

18.02.2024

"Ni važno, iz česa se norčuješ. Osnovna ideja je povedati neko informacijo, ki se ti zdi, da je bila preslišana, ali pa je preprosto treba nastaviti ogledalo," o ustvarjanju v satiri pravi Igor Bračič, ki je tudi scenarist v oddaji Kaj dogaja?.

Intervju Robert Petan o kombinaciji kritike in humorja: "Zdravo je, da daš ven, kar si misliš"

10.02.2024

"Vsi, ki ustvarjamo oddajo Kaj dogaja? imamo srca na pravem mestu. Ne da se brzdamo, ampak znamo zapakirati stvari tako, da so za na javno televizijo," pravi Robert Petan, eden izmed ustvarjalcev satirične oddaje, ki se kmalu vrne na male zaslone.

Znova na sporedu Nova generacija Radia Ga Ga: "Stopamo v čevlje, ki so nam prav, ki so narejeni po naši meri"

02.02.2024

Z 9. februarjem se vrača Radio Ga Ga. "Tako, kot je bilo, ne more biti več, saj ni glavnega motorja," je dejal Aleksander Pozvek o oddaji, ki jo bo nova generacija predrugačila. Tilen Artač med drugim obljublja tudi nove imitacije in različne rubrike.

Misija Malmö Raiven o Veroniki: "V vsakem izmed nas je neki del, ki je ranjen"

21.01.2024

Slovenska evrovizijska pesem Veronika je bila končno izpuščena v svet. “Vsak ima v sebi neko tragičnost, ranljivejšo plat," je ob izidu pesmi, ki govori tudi o opolnomočenju, dejala Raiven. Dodaja, da smo vsi Veronika.

Misija Malmö Raiven pred razkritjem pesmi: "Nastanek te skladbe je bil zelo dolgotrajen proces"

18.01.2024

Pretekli mesec je bil za Raiven, ki bo Slovenijo zastopala na letošnji Evroviziji, hektičen. Vztrajno se bliža tudi dan, ko bo javnost prvič slišala pesem in videla njen videospot. Ta za evrovizijski nastop napoveduje predvsem veliko – gibanja.

Reportaža Bogat program, bogat odziv: oddaja Srečno 2024! poskrbela za nepozaben glasbeni vstop v novo leto

01.01.2024

Večurna oddaja Srečno 2024! je ob odštevanju do novega leta pokazala lepote slovenske glasbe. Od Alfija Nipiča in Ansambla Saša Avsenika pa do Žana Serčiča in Nine Pušlar – ti so z uspešnicami poskrbeli, da so vsi vriskali, ploskali in peli na ves glas.

Stran 1 od 6
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov