Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Žana E. Čeh

Intervju Igor Bračič: "Kot satiriki se čutimo dolžne govoriti resnico, ne glede na to, v kaj jo zapakiramo"

18.02.2024

"Ni važno, iz česa se norčuješ. Osnovna ideja je povedati neko informacijo, ki se ti zdi, da je bila preslišana, ali pa je preprosto treba nastaviti ogledalo," o ustvarjanju v satiri pravi Igor Bračič, ki je tudi scenarist v oddaji Kaj dogaja?.

Intervju Robert Petan o kombinaciji kritike in humorja: "Zdravo je, da daš ven, kar si misliš"

10.02.2024

"Vsi, ki ustvarjamo oddajo Kaj dogaja? imamo srca na pravem mestu. Ne da se brzdamo, ampak znamo zapakirati stvari tako, da so za na javno televizijo," pravi Robert Petan, eden izmed ustvarjalcev satirične oddaje, ki se kmalu vrne na male zaslone.

Znova na sporedu Nova generacija Radia Ga Ga: "Stopamo v čevlje, ki so nam prav, ki so narejeni po naši meri"

02.02.2024

Z 9. februarjem se vrača Radio Ga Ga. "Tako, kot je bilo, ne more biti več, saj ni glavnega motorja," je dejal Aleksander Pozvek o oddaji, ki jo bo nova generacija predrugačila. Tilen Artač med drugim obljublja tudi nove imitacije in različne rubrike.

Misija Malmö Raiven o Veroniki: "V vsakem izmed nas je neki del, ki je ranjen"

21.01.2024

Slovenska evrovizijska pesem Veronika je bila končno izpuščena v svet. “Vsak ima v sebi neko tragičnost, ranljivejšo plat," je ob izidu pesmi, ki govori tudi o opolnomočenju, dejala Raiven. Dodaja, da smo vsi Veronika.

Misija Malmö Raiven pred razkritjem pesmi: "Nastanek te skladbe je bil zelo dolgotrajen proces"

18.01.2024

Pretekli mesec je bil za Raiven, ki bo Slovenijo zastopala na letošnji Evroviziji, hektičen. Vztrajno se bliža tudi dan, ko bo javnost prvič slišala pesem in videla njen videospot. Ta za evrovizijski nastop napoveduje predvsem veliko – gibanja.

Reportaža Bogat program, bogat odziv: oddaja Srečno 2024! poskrbela za nepozaben glasbeni vstop v novo leto

01.01.2024

Večurna oddaja Srečno 2024! je ob odštevanju do novega leta pokazala lepote slovenske glasbe. Od Alfija Nipiča in Ansambla Saša Avsenika pa do Žana Serčiča in Nine Pušlar – ti so z uspešnicami poskrbeli, da so vsi vriskali, ploskali in peli na ves glas.

Glasba Pregled leta: s kakšnimi glasbenimi poslasticami je postreglo leto 2023?

02.01.2024

Novo leto je že zadihalo s polnimi pljuči, a vseeno se spodobi, da se ozremo na preteklih 12 mesecev in se spomnimo, s čim so nam postregli tisti, ki blestijo v manevriranju med notami ter upravljanju melodij in harmonij.

Zabava na TV SLO 1 Oddaja Srečno 2024! - z glasbo v novo leto

31.12.2023

"Končno smo se zbrali glasbeniki vseh glasbenih zvrsti. Na kupu je vse, kar je bilo v tem letu najuspešnejše," menijo Chicas, ki bodo letos med številnimi nastopajočimi v oddaji Srečno 2024!. Ti bodo poskrbeli, da bo vstop v novo leto bogat z glasbo.

Intervju Raiven z zanosom na Evrovizijo: "Čutim se dovolj samozavestno"

12.12.2023

"Panika. Nisem zares verjela. Mislim, da bom za to potrebovala še malo časa," je bila prva misel Raiven, ko je izvedela, da bo maja v Malmöju na Evroviziji zastopala Slovenijo. Zagotavlja pa, da ima tokrat pevsko kondicijo, ki jo tak nastop zahteva.

Intervju Plateau: "V redu je, če ti ni nič jasno, ni nujno, da imaš vedno vse pod nadzorom"

10.12.2023

"Hočemo biti univerzalni v svoji edinstvenosti," pravi Gašper Turk, vokalist novomeške skupine Plateau, ki meni, da pristnost pritegne ljudi. Klaviaturist Andrej Kaferle obenem poudarja pomembnost stoodstotne prepričanosti o tem, kar delaš in dopoveduješ.

Intervju Freekind.: "Skozi glasbeni proces se želiva osvoboditi in to deliti z ljudmi"

18.11.2023

"Glasba je tisto, kar me izziva, spodbuja, da širim sebe osebno in glasbeno. Zelo me odpira," pravi Sara Ester Gredelj, polovica dueta freekind., k temu pa Nina Korošak-Serčič dodaja, da jo glasba napolnjuje, izpolnjuje in nekako tudi zdravi.

Intervju Petsto metrov: "Odnosi so prva stvar, o kateri bi se morali kot družba več pogovarjati, a se ne"

04.11.2023

"Na prvi pogled pesmi govorijo o vsakdanjih stvareh, banalnostih, ampak odnosi so zapletena reč," pravi Janez Skaza, pevec zasedbe Petsto metrov o desetih skladbah prvenca Telo, in dodaja, da je pri glasbi pomembno tudi, da v njej poveš to, kar misliš.

Stran 1 od 6
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov