Lily-Rose prodira v modni svet. Foto: YouTube
Lily-Rose prodira v modni svet. Foto: YouTube
Prejšnji teden je za Teen Vogue poziral še en zvezdniški otrok - Kaia Gerber Crawford, hčerka nekdanjega supermodela Cindy Crawford. Foto: Teen Vogue
Leta 2011 je za precej razburjenja poskrbela desetletna Thylane Loubry Blondeau s svojimi fotografijami v reviji Vogue. Foto: Vogue

Najstnica v oglasu za kolekcijo sončnih očal Pearl, ki prihajajo na prodajne police septembra, nastopa v oprijeti oblekici in spogledljivo našobi ustnice, ko si pomakne očala z oči. Pri Chanelu dekle opisujejo kot "lutkico v svetu, prežetem s sladkostjo in ženstvenostjo".

"Lily-Rose je osupljiva, ona je dekle nove generacije z zvezdniškimi lastnostmi," je o mladi manekenki povedal 81-letni Lagerfeld, ki je oglas posnel.

A vsi se z njim ne strinjajo. Ne samo, da je iz komentarjev razbrati, da se javnosti zdi, da je treba potegniti starostno mejo pri tovrstnih zapeljivih oglasih, ostro kritiko je podala tudi otroška psihologinja dr. Michelle Elliott.

"16-letnice se niso duševno, čustveno ali razumsko sposobne spopadati s pritiski, pod katere jih postavljajo te manekenske situacije. Svoje hčerke ne bi pustila, da pri teh letih postane fotomodel," je povedala Elliottova za Daily Mail.

"Mislim, da otroci pri tej starosti niso pripravljeni za take pritiske. Raziskave kažejo, da se je celo 16-letnicam, ki mislijo, da so odrasle, težko spoprijemati s pritiski odraslih. Poznamo posledice, te večinoma niso dobre."

Debi pri petnajstih
Lily-Rose je svoj manekenski debi doživela lani, pri rosnih petnajstih letih, ko se je fotografirala za avstralsko modno revijo Oyster.

Za Chanel je sicer pozirala že njena danes 42-letna mama - leta 1991 je bila takrat 18-letna Paradisova, francoska manekenka in pevka, obraz Chanelovega parfuma, leta 2010 pa še obraz Chanelovega rdečila za ustnice Rouge Coco.

Depp in Paradisova sta bila par 13 let, v zvezi pa sta se jima rodila dva otroka - poleg Lily-Rose še sin Jack. Zvezdniški par se je razšel leta 2012, potem ko se je Depp na snemanju Zapitega dnevnika zaljubil v precej mlajšo igralko Amber Heard. 52-letni Johnny in 29-letna Amber sta se poročila februarja letos.

Otroške manekenke
Lily-Rose sicer ni prvi zvezdniški otrok, ki se je znašel sredi polemike, katera starost je primerna za poziranje za modne fotografije. Prejšnji teden se je, denimo, za italijansko izdajo revije Vogue fotografirala 13-letna hčerka Cindy Crawford, Kaia. Kaia je v svoji prvi modni kampanji - za Versacejevo linijo za mlade - sicer nastopila že pri desetih letih.

No, obe pa je prekosila Thylane Loubry Blondeau, hčerka nekdanjega francoskega nogometaša Patricka Blondeauja in francoske TV-voditeljice Veronike Loubry, ki je leta 2011 pri vsega desetih letih za Vogue posnela serijo tako provokativnih fotografij, da so nekateri "modno biblijo" obtožili pedofilije.