Dua in Donatella, ki je kreativna direktorica te priznane modne hiše od leta 1997, sta prvič združili moči leta 2018, ko so pri Versaceju pevko oblekli za njen nastop na podelitvi britov. "Vse drugo je zgodovina," sta dejali zvezdnici v torek v Cannesu, kjer sta predstavili oblačila iz njune skupne kolekcije.

Prve skice za obleke je izdelala Dua, ki je sicer v smehu priznala, da ni preveč nadarjena za risanje. "Bilo je dovolj!" je odgovorila Donatella v smehu in poudarila, da je bila pevka vključena v celotni ustvarjalni proces od ideje do izvedbe.

Oblačila iz kolekcije La Vacanza so svetlih barv, ravnih krojev in imajo pridih barbike, kar ni čudno, saj je Dua Lipa poskrbela za pesem v prihajajočem filmu Grete Gerwing, Barbie, v kateri ima glavno vlogo sicer Margot Robbie.

Manekenke so tako na modni reviji nosile veliko minikril z dodatki metuljčkov in pajkice v neonskih barvah. Na vprašanje, kakšno je sporočilo kolekcije, je Lipa dejala: "Vreme je prijetno, zato se lepo oblecimo in bodimo privlačni." Med barvami prevladujeta črna in pastelne barve. "Kolekcija je zabavna, spogledljiva, kot nalašč za poletje," je dodala pevka.