Morda pa se bo v naslednjih krogih odločila za drugačen videz ... Foto: EPA
Morda pa se bo v naslednjih krogih odločila za drugačen videz ... Foto: EPA

V prvem krogu je proti Akgul Amanmuradovi izgubila le štiri igre, kljub temu pa že prvi dan pridobila pozornost medijev zaradi oblačila, ki ga je sama poimenovala "zelo moderen kos". Zamislila si je namreč obleko brez rokavov z globokim V-izrezom in odprtim trikotnim izrezom na hrbtu, kot dodatka pa še zlati pas in zlato zadrgo.

31-letnica vsaj ni prekršila wimbledonske zapovedi, saj je ostala pri tradicionalni beli barvi. "Puloverji so ta hip zelo moderni, prav tako kot čipka," je dejala o obleki, ki kljub nenavadnosti ni tako vpadljiva, kot so bile njene oprave na lanskih turnirjih za grand slam, ko je dvigala prah s hlačkami kožne barve.

Kako jo sploh opisati?
A njena kreacija na angleški "sveti travi" je številne pustila ravnodušne ali pa iz ljudi izvabila kvečjemu zavijanje z očmi in kritiko. Mnogi so obleko primerjali kar s togo, ki se je ne bi branile niti rimske boginje, novinar San Francisco Chronicla Bruce Jenkins pa je zapisal: "Prav nihče ni našel besed, s katerimi bi lahko opisal Venusino obleko, razen tega, da je bila bela. Čudno se je spuščala čez ramena, zadaj je bila odprta in sploh je delovala neposrečeno. Spominjala je na togo ali bolnišnično uniformo."

Obleka je del njene lastne modne znamke EleVen, sama pa je nad njo navdušena: "Vedno si želim ustvariti nekaj novega in zabavnega, a v zadnjem času se v modnih odločitvah nagibam predvsem k preprostosti."