Venus že nekaj let nosi izključno kreacije svoje modne linije EleVen. Foto: EPA
Venus že nekaj let nosi izključno kreacije svoje modne linije EleVen. Foto: EPA
Venus Williams
Razburkala je moško domišljijo, a vseeno ohranila dostojnost. Foto: EPA

Odgovor je: Seveda ne. A njena rjavo-rumena oprava je v Melbournu zasenčila vsa druga dekleta, ki sicer rada poskrbijo za svoj modni videz in s tem rumenemu tisku dajejo veliko materiala za pisanje.

Venus: Gre za iluzijo
Začelo se je že po prvem nastopu 29-letne Američanke na odprtem prvenstvu Avstralije, ko so mnogi zmajevali z glavami in dvigovali obrvi: ali je mogoče, da Venus pod obleko ne nosi ničesar? Na prvi pogled je bilo res videti tako, a petkratna zmagovalka Wimbledona je po obleganju medijev in "zasledovalcev" na Twitterju dejala: "Vse skupaj je le iluzija. Odlična iluzija, če lahko dodam. Najbolj pa seveda zavajajo spodnjice kožne barve. Tudi V-izrez ni slab," se je pohvalila. Lani so sicer prireditelji turnirja v Avstraliji uvedli prepoved nošenja preveč drznih oblačil, saj se je Francozinja Alize Cornet pojavila v prosojni majici.

Venus je nad oblekico, ki sproža ugibanja, navdušena, saj pravi, da je to ena njenih najljubših teniških oprav, kar jih je v svoji dolgi in bogati karieri nosila. "In naj vas pomirim - seveda nosim spodnjice, a ker so enake barve kot koža, dobijo razporki na živo rumeni obleki povsem nov pomen!"

Tudi formalna izobrazba iz mode
Obleko je šesta nosilka turnirja oblikovala kar sama. "V celoti je to moje delo. Moje kreacije so moderne, a hkrati tudi klasične. Verjetno bi vse obleke, v katerih se zdaj prikažem na igrišču, še vedno lahko nosila tudi čez 20 let." Venus je med igranjem tenisa uspelo tudi končati študij modnega oblikovanja, ima pa že dve svoji modni liniji, oblačila EleVen in izdelke za notranjo opremo VStarr.

Serena: Nosi obleko, ki jo lahko "obvladaš"
Pri sestrah Williams je sicer običajno mlajša Serena tista, ki pri modnih izbirah na igrišču stopa po robu. Tokrat pa se v Avstraliji pojavlja v bolj "konservativni" opravi, kot jo je sama poimenovala, belo-zlati majici, kombinirani z belimi kratkimi hlačami. Kljub temu pa še vedno zagovarja načelo, da se skozi modo pokaže tudi osebnost človeka: "Kar koli že nosiš, čuti to obleko. Nekateri igralci na igrišče stopijo v res nenavadnih oblačilih, a jih 'obvladajo', jih znajo nositi, se v njih počutijo udobno. To je edino pomembno."