Jennifer Lawrence na lanskih Oskarjih v Diorjevi toaleti pudraste barve, v kateri je (potem ko bi skoraj padla po stopnicah) prevzela zlati kipec za najboljšo žensko glavno vlogo. Foto: EPA
Jennifer Lawrence na lanskih Oskarjih v Diorjevi toaleti pudraste barve, v kateri je (potem ko bi skoraj padla po stopnicah) prevzela zlati kipec za najboljšo žensko glavno vlogo. Foto: EPA

Po modni in zabavni industriji zdaj krožijo govorice, da naj bi 23-letna Američanka, ki je nase prvič opozorila z izjemnim nastopom v neodvisni drami Na sledi očetu (2010) - ta ji je prinesla tudi prvo oskarjevsko nominacijo -, še za tri leta podaljšala pogodbo s pariško modno institucijo, s katero naj bi zaslužila med 15 in 20 milijoni dolarjev.

Jennifer je leta 2012 k sodelovanju povabil takrat novi kreativni direktor Raf Simons, ki so ga ob ogledu prvega dela Iger lakote prevzeli igralkina "mladost in klasična lepota, pa tudi njen lik in kompleksnost, ki jo je znala utelesiti pri tako mladih letih".

Čeprav so številni poznavalci o njegovi odločitvi najprej dvomili, saj je "po ameriško" sproščena in klepetava, včasih tudi prikupno nerodna (na Oskarjih se je med potjo na oder za prevzem zlatega kipca neslavno spotaknila) Jen, ki se je rodila in odraščala v podeželskem Kentuckyju, v nasprotju s še enim Diorjevim obrazom, Marion Cotillard, na primer, pravo nasprotje pariške elegance, se je Simonsova poteza izkazala za resnično genialno: le nekaj mesecev po tem, ko so z J. Law podpisali pogodbo, so začele deževati stanovske pohvale za delo mlade svetlolaske, vrhunec pa je bil oskar za glavno vlogo v drami Za dežjem posije sonce. In na vseh rdečih preprogah, je, seveda, nosila obleke Dior.

Tudi v aktualni sezoni podeljevanja nagrad je Jennifer najbolj zaželen motiv fotografov, številni ji napovedujejo oskarja za stransko vlogo v Ameriških prevarah, za katero je že (v beli Diorjevi toaleti) dobila zlati globus.

Podrobnosti o domnevnem podaljšanju pogodbe še niso znane, menda pa naj bi si pri Diorju želeli zagotoviti vsaj to, da bo Jennifer na rdečih preprogah za daljše časovno obdobje nosila zgolj in samo kreacije njihovega ateljeja visoke mode.

Oglejte si nekaj (bolj in manj posrečenih) oblek iz hiše Dior, ki jih je Jennifer nosila na premierah, podelitvah nagrad in tiskovnih konferencah v zadnjem letu.