Mert Alas in Marcus Piggott sta pred Kate fotografirala že mnoge zvezdnice, kot so Madonna, Lady Gaga in Rihanna. Foto: Instagram/Playboy
Mert Alas in Marcus Piggott sta pred Kate fotografirala že mnoge zvezdnice, kot so Madonna, Lady Gaga in Rihanna. Foto: Instagram/Playboy
Kate Moss
Kate je na podelitev britanskih modnih nagrad prišla z Rito Oro. Foto: Reuters

Čeprav bo revija v prodajalne prišla v petek, pa je eden izmed dveh uradnih fotografov, Mert Alas, na Instagramu že objavil Kate v tipični opravi zajčice, tako da se je nato tudi uredništvo odločilo, da predstavi štiri uradne izdelke s fotografiranja, ki so ga številni dolgo čakali.

Britanska supermanekenka, ki bo januarja dopolnila 40 let, na treh fotografijah pozira v "železni" opravi vsake prave Playboyeve zajčice - črnem satenastem životcu z belim ovratnikom in manšetami, seveda pa ne gre tudi brez dveh obveznih dodatkov - belega repka in dolgih ušes. Na zadnji fotografiji nosi le diamante. V dvojni številki ji je poleg naslovnice namenjenih kar 14 strani, na nekaterih fotografijah je razgalila prsi.

"Verjetno bi delala v baru"
Mossova je sicer v torek na podelitvi britanskih modnih nagrad prejela tudi priznanje za posebne dosežke, njene fotografije pa krasijo tudi izložbo butika Marca Jacobsa. Britanci so tako znova "ponoreli" za eno izmed svojih modnih ikon in jo hvalijo, da kljub dolgi karieri še vedno premore energijo in očarljivost (pa seveda tudi postavo), s katero se je zavihtela v modni svet.

"Če me ne bi pri 14 letih odkril iskalec mladih talentov, bi verjetno delala v baru v Croydonu. Ko sem začela manekensko kariero, sem bila še otrok. A kmalu sem si zaželela biti v središču pozornosti. Dobila sem priložnost in zgrabila sem jo z obema rokama," je dejala na britanskih modnih nagradah.

Vse se je začelo s Hefnerjem
Urednik Playboya Jimmy Jellinek pa je dejal, da je Playboyeva jubilejna izdaja "poklon 60 letom čudovitih žensk, prefinjenega okusa, spolne emancipacije in nove smeri novinarstva. Da imamo na naslovnici Kate Moss, svetovno ikono in najpomembnejši supermodel zadnjih 25 let, dokazuje, da je pred našo revijo še vsaj dvakrat toliko let."

Znameniti (ali razvpiti) ustanovitelj Playboya Hugh Hefner pa je prepričan, da je revija glasnik svobode govora, izbire in poročanja. "Je svetovna zvezdnica, ki se lahko pojavi tako na reviji visoke mode kot v bolj žgečkljivih podobah. Bila je popolnoma očitna izbira," je polaskal Britanki.

Kate je sicer tudi mati, z nekdanjim partnerjem Jeffersonom Hackom imata 11-letno hčer Lilo Grace, zdaj pa je poročena z glasbenikom Jamiejem Hinceem.