Po modni stezi se je sprehodila tudi nekdanja mis Universe Anamarija Avbelj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Po modni stezi se je sprehodila tudi nekdanja mis Universe Anamarija Avbelj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Natalija Osolnik
Natalija Osolnik je ena najuspešnejših slovenskih manekenk, veliko dela tudi v tujini. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Iris Mulej
Iris Mulej v zapeljivem spodnjem perilu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Modne kolekcije, v katerih bodo ženske zapeljevale prihodnje leto, so ustvarjale Liscine kreatorke Suzana Gorišek, Melita Letnar, Marjana Češnjevar, Ksenja Dermelj in Maja Ratajc pod vodstvom direktorice razvoja v Lisci Dragice Gantar. Nove kreacije so predstavili v torek v Portorožu.

Kot običajno so manekenke predstavile več kolekcij - elegantno perilo Lisca Fashion s prefinjenimi detajli, perlasto vezenino, satenastimi obrobami, stiliziranim cvetjem in romantično čipko, Lisca Selection ter bolj igrivo in romantično kolekcijo Cheek by Lisca v čutni kombinaciji eksotičnih oranžne, turkizne, vijolične in sive.

Na plažo nikar brez tankinija
Niso pozabili niti na kopalke in številne modne dodatke, brez katerih sprehod na plažo skoraj več ni mogoč. Moda je tokrat prijazna do oblin, saj poleg trendovskih triangel in bando nedrčkov med glavne modne uspešnice poletja uvršča tankini, ki se z nekaj potezami spremeni v mini obleko. Kopalke prinašajo tople oranžno rjave kombinacije zahajočega sonca, osvežilne zeleno turkizne odtenke in pomirjajočo modro barvo morja. Etnomotivika v svežih tropskih odtenkih bo nujna za tiste, ki želijo na plaži ohraniti dih jemajoč dekolte. Privlačni živalski vzorci so zopet moderni, prav tako pa tudi vroče barve ognjeniški kamnov.

Kolekcijo kopalk Cheek by Lisca za poletje 2012 pa zaznamuje neustavljiva energija stripovskih superjunakinj.

V kolekciji tudi svilene bluze
Kolekcija bluz Lisca se letos prvič v celoti barvno in stilsko ujema s kolekcijo perila in spalnega programa. Elegantne poslovne bluze čistih linij se prepletajo z bogato čipko, izbirati je mogoče svilene bluze, ženstvene majice pa bodo zadihale v nežnem cvetličnem vzorcu ali enobarvnih modelih rožnatih barv.

Po modni stezi so se tudi tokrat sprehodile znane slovenske in hrvaške manekenke - Nika Globokar, Natalija Osolnik, Tina Katanić, Iris Mulej, Anamarija Avbelj ... Niko Globokar in Tino Katanić bomo videvali na Liscinih fotografijah kopalk in perila tudi v prihodnjem poletju, Natalija Osolnik pa ostaja obraz blagovne znamke Cheek by Lisca.

Utrinke z modne revije si oglejte v spodnji galeriji.

Foto: Sandi Fišer