Kandidatke so se morale pod budnim očesom Barbare Sekirnik in Tjaše Stanič sprehoditi po namišljeni modni brvi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kandidatke so se morale pod budnim očesom Barbare Sekirnik in Tjaše Stanič sprehoditi po namišljeni modni brvi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

je pred dnevi tvitnil modni blogar Ekoas.

Po vzoru svetovnih modnih prestolnic bo konec meseca Ljubljana dobila svoj teden mode. Dva večera bo zaznamovalo 16 oblikovalcev na štirih modnih revijah.

Vabilu organizatorjev na avdicijo za manekenke se je odzvalo precej deklet. Izbor, nad katerim sta bedeli v tujini uveljavljena slovenska manekenka Tjaša Stanič in Barbara Sekirnik z revije Elle, smo si ogledali tudi mi.

V naslednjih dneh boste na MMC-jevih straneh lahko bolje spoznali oblikovalce, ki se bodo predstavili na ljubljanskem tednu mode.

Med dekleti, ki so prišla na avdicijo, smo opazili nekaj že prepoznavnih obrazov, dekleta, ki so se preizkusila v "manekenskih" resničnostnih oddajah, na casting pa je prišlo tudi nekaj novink, ki bodo morda dobile priložnost, da se prvič sprehodijo po modni brvi na tednu mode, ki bo 25. in 26. oktobra v Ljubljani.

"Epicenter" dogajanja bo Center urbane kulture Kino Šiška. Poleg revij, na katerih bodo oblikovalci predstavili svoje zamisli za pomlad in poletje 2012, bodo v okviru modnega dogodka potekale tudi okrogle mize in delavnice.

MMC-jev fotograf je v objektiv ujel nekaj utrinkov z avdicije.