Na modrčku je več kot 2.100 kristalov Swarovski, vanj pa je bilo vloženih več kot 930 ur dela. Foto: AP
Na modrčku je več kot 2.100 kristalov Swarovski, vanj pa je bilo vloženih več kot 930 ur dela. Foto: AP

Modrček so izdelali iz več kot 2.100 kristalčkov Swarovski, topaza in srebra, vanj je bilo vloženih 930 ur dela, vreden pa je kar milijon dolarjev oziroma približno 876 tisoč evrov. Letos se bo imela v njem na modni reviji v New Yorku čast sprehoditi 29-letna manekenka Elsa Hosk, ki je izkušnjo opisala kot "več kot vznemirljivo".

"Česa takšnega še nisem občutila. Drhtela sem, ker sem bila tako vznemirjena, in še nikoli se nisem počutila tako 'kul'. Tega trenutka ne bom nikoli pozabila," je še razložila in dodala, da se ji to zdi najlepši fantazijski modrček do zdaj, če bi ga oblikovala sama, bi izbrala točno takšnega.

Tradicija nošenja prestižnega modrčka sega v leto 1996, velja pa za prav posebno čast in potrditev za manekenke ter je eden najbolj pričakovanih trenutkov znane modne revije. Del te tradicije so bile v preteklih letih med drugim tudi Heidi Klum, Gisele Bündchen, Tyra Banks in slovita Alessandra Ambrosio.

Letošnja modna revija spodnjega perila se po lanskem Šanghaju in Parizu leto pred tem znova vrača v eno izmed največjih modnih prestolnic New York. Letos se bodo modni "angelčki" po njej sprehajali 8. novembra, posnetek pa si bo javnost na malih zaslonih lahko ogledala 2. decembra.

Čeprav je modrček vsako leto drugačen, je vsem skupno to, da je vanje vloženega ogromno ročnega dela in da je njihova cena vrtoglava. Letos so se pri modni hiši odločili za novost, in sicer da bodo cenejšo različico fantazijskega modrčka ponudili v prosti prodaji za 220 evrov.

Na modno pisto se letos zgolj nekaj mesecev po porodu med drugim vrača tudi manekenka Behati Prinsloo, med glasbenimi zvezdami pa bodo Shawn Mendes, Rita Ora, The Chainsmokers, Bebe Rexha, Halsey, Kelsea Ballerini in The Struts.

View this post on Instagram

A post shared by Victoria's Secret (@victoriassecret) on Nov 5, 2018 at 7:49am PST