Žirijo, ki je podelila priznanja, so sestavljali Metka Vrhunc, Sašo Radovič, Petra Windschnurer in Urša Draž. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Žirijo, ki je podelila priznanja, so sestavljali Metka Vrhunc, Sašo Radovič, Petra Windschnurer in Urša Draž. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil na Oddelku za tekstilstvo na NTF Univerze v Ljubljani je tudi letos pripravila sklepno modno revijo, na kateri so predstavili najboljše kolekcije dodiplomskih in podiplomskih študentov. Na modni reviji z naslovom Svetloba se je v Centru urbane kulture Kino Šiška predstavilo 89 študentov.

Nagrade in priznanja za projekt Svetloba so prejeli Anđela Lukanović, ki je po mnenju strokovne žerije prikazala najboljšo kolekcijo oblačil (naslovila jo je Rdeča ulica), Sanija Reja, Tina Gorjanc, Peter Movrin, Petja Zorec in Ana Jelinič. Anđela Lukanović bo za nagrado celotno kolekcijo predstavila v Galeriji Emporium. Priznanja za svetlobne tekstilne objekte, ki so do nedelje na ogled v Komuni Kina Šiška, so prejele Maša Mlakar, Anja Dragan in Kristina Lovko.

Osrednji dogodek spremljajo še razstave, videoprojekcije in modni performansi. V okviru mednarodnega festivala Svetlobna gverila bo katedra predstavila poseben projekt, ki je zasnovan kot umestitev svetlobno-tekstilnih objektov in svetlobnih instalacij v javni prostor ter vzpostavitev interakcije z naključnimi obiskovalci. Odprtje bo v torek, 7. junija, v Soteski in galeriji TukadMUNGA, razstava pa bo na ogled do 23. junija.

Sledila bo razstava večje tekstilne instalacije in oblačil v desnem atriju Mestne hiše. Odprtje razstave bo v četrtek, 9. junija, trajala pa bo do 30. junija. Na muzejsko poletno noč, ki bo 18. junija, se bo katedra predstavila z videi in modnimi performansi.

Utrinke z modne revije si oglejte v fotogaleriji. Vsako fotografijo lahko povečate s klikom.