Ljubljenka modnih kritikov Drew Barrymore je za svojo izbiro znova pridobila kup pohval, čeprav nekateri opozarjajo, da pastelne, sive in bež barve na televizijskih zaslonih ne delujejo dobro. Foto: Reuters
Ljubljenka modnih kritikov Drew Barrymore je za svojo izbiro znova pridobila kup pohval, čeprav nekateri opozarjajo, da pastelne, sive in bež barve na televizijskih zaslonih ne delujejo dobro. Foto: Reuters
George Clooney in Elisabetta Canalis
'Ples' v dežju: George Clooney ni spustil iz objema Elisabette Canalis. Foto: Reuters

Kako netipičen prizor za sončno Kalifornijo. Ko so se trume zvezdnikov zvečer zgrinjale po rdeči preprogi, so imele v rokah - dežnike. Bolje rečeno, za sijočimi zvezdami so z belo-rdečimi dežniki "capljali" njihovi pomočniki. "Moja obleka mi je tako všeč. Upam, da je dež ne bo uničil," je dahnila Nemka Diane Kruger, ki ji je gentlemansko dežnik nad glavo pridržal njen izvoljenec, prav tako igralec Joshua Jackson. Pred dežnimi kapljami so dodelane pričeske svojih najdražjih zavarovali tudi David Arquette, ki je "zatočišče" ponudil Courteney Cox, Tom Hanks je pospremil ženo Rito Wilson, Harrison Ford pa zaročenko Calisto Flockhart.

Kdo so bili nagrejenci? Preberite tukaj.

Rožnata in vijolična
Modni kritiki so nato kot običajno po "mimohodu" vrste zvezdnikov in zvezdnic hiteli ocenjevati, katera je s svojo večerno toaleto tokrat zadela v polno. In kaj so ugotovili? Največkrat izbrani barvi sta bili tokrat rožnata in vijolična. Eno izmed omenjenih barv so tokrat izbrale tudi Sandra Bullock, Emily Blunt, pevka Fergie, Diane Kruger in Maggie Gyllenhaal.

Druga velika skupina se je odločila za klasično črno, večinoma v povezavi z obleko brez naramnic. Med njimi so bile tudi Penelope Cruz, Kyra Sedgwick, Courteney Cox in Heather Graham, Mariah Carey pa je bolj kot z barvo poglede privabljala z izjemno globokim dekoltejem, ki je dal po mnenju modnih kritikov besedi "globok izrez" povsem nov pomen. "Ni bilo veliko zgrešenih, neokusnih oblačil. Povabljenci so bili oblečeni okusno, prikupno, precej ženstveno. Vse skupaj je bilo manj bleščeče in kričeče kot prejšnja leta," je dejal kritik Weber Cleary.

Ne pozabimo na trpljenje Haitijcev
Modni "dodatek" pa je bil letos rdeče-rumeno-moder trak, ki so ga imeli mnogi pripetega na rokavu ali torbici. Z njim so želeli tako zvezdniško druščino kot televizijske gledalce spomniti, da se vzporedno s podelitvijo ne tako daleč stran, na Haitiju, na tisoče ljudi, prizadetih v potresu, bori za življenje.

Rourke podaril čevlje
In prav zbiranje sredstev za to obubužano državo je bilo glavni namen nekaterih, da so na prireditev sploh prišli. Znani dobrotnik George Clooney, ki je, mimogrede, pod roko pripeljal svojo italijansko lepotico Elisabetto Canalis, je dejal, da je v zaodrju ves čas nabiral prostovoljce, ki bodo sodelovali pri zbiranju pomoči. "To je idealen prostor za rekrutiranje," je dejal 48-letnik. "Podaril bom svoje čevlje, obleke pa ne," se je akciji priključil Mickey Rourke, prelestna igralka Olivia Wilde pa je dejala, da bo na dražbo dala kar svojo Guccijevo obleko, s katero se je sprehodila po rdeči preprogi. "Upam, da mi bo sledilo čim več zvezdnic," si je zaželela.