Manekenske kariere si ne želi. Foto: AP
Manekenske kariere si ne želi. Foto: AP

"Ne vidim se kot model," je dejala za Vogue. "Tega se ne bi lotila za nikogar drugega kot za Marca." Poudarja, da ima ogromno drugih sposobnosti kot zgolj poziranje pred kamerami. "V sodelovanje z njim sem privolila, ker mu zaupam, sicer pa se z manekenstvom profesionalno ne bi ukvarjala nikoli."

Kot otrok rockovskih legend ima stil, ki si ga že leta želijo vse največje znamke. Vse ponudbe, ki jih je dobila doslej, je zavrnila, dokler je k sodelovanju ni povabil ravno Marc Jacobs. "S tem se ne želim ukvarjati, razen če se mi projekt zdi resnično super, in svojega imena nikoli ne posojam znamkam, v katere ne verjamem," je pojasnila. "Marcova kolekcija se mi je zdela odlična in bila sem počaščena, da si želi sodelovati z mano."

Znamka Marc Jacobs si je sicer že zgradila ugled, da večkrat preseneti z izbiro obrazov za svoje kolekcije - med njimi sta bila tudi umetnik Genesis Breyer P-Orridge in Lana Wachowski, ki sta se pojavila v skupinskih oglasih. Cobainova pa je po štirih letih prva, ki bo znamko v naslednji sezoni zastopala sama. "Nočem predstavljati čudovitih top modelov," še pravi. "Predstavljam preprosta in povprečna dekleta, ki nosijo oblačila te znamke, in zdi se mi, da so me izbrali ravno iz tega razloga."

Noče, da bi jo svet mode prevzel
Ker so želeli biti pri izdelavi oglasov kar najbolj pristni, oglasi predstavljajo pravo nasprotje z močnimi in psihedeličnimi videzi, ki jih je znamka predstavila na modnih brveh. "Modna revija je bila zelo barvita in odločili smo se, da bomo na snemanju naredili nekaj drugačnega."

"Vsa uporabljena ličila so bila moja in nihče se ni ukvarjal z mojo frizuro. Zgolj oblekli so me," je povzela svojo izkušnjo s snemanja.

Čeprav so ji številni modni oblikovalci pripravljeni zaupati, da bo postavljala nove modne trende, pa je sama kar se tiče oblačil, precej nezahtevna. "Najraje nosim črne kavbojke, vintage majico in škornje. Modni svet lahko cenim, ne da me popolnoma prevzame ter da si za vsako ceno želim biti del njega. V zasebnem življenju sem na modnem področju bolj lena."

More of the beautiful Frances Bean Cobain @space_witch666 by @davidsimsofficial Spring/Summer 2017

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on Jan 27, 2017 at 10:32am PST