Foto:
Foto:
Marilyn Monroe
Tudi verjetno najslavnejša svetlolaska vseh časov je imela, tako kot Lohanova, težave z alkoholom in mamili. A Marilyn je na snemanju kljub temu srkala šampanjec. Lindsay se mu je (tokrat) odpovedala, kot je potrdil tudi fotograf Stern.

Lohanova je skupaj z veteranom fotografije Bertom Sternom v kalifornijskem hotelu Bel-Air na novo ustvarila zadnje fotografsko snemanje Monroejeve iz leta 1962, pri katerem je le šest tednov pred smrtjo svetlolase filmske zvezdnice prav tako sodeloval Stern. Na fotografijah za revijo Vogue je Monroejeva pozirala skoraj gola, njene intimne dele so zakrivali le šali in nakit, v roki pa je imela kozarec šampanjca.

Lohanova je v istem hotelu za pomladno modno izdajo revije New York pozirala s plavo lasuljo, na sebi ni imela veliko drugega, se je pa odpovedala šampanjcu. 21-letna Lindsay (na omenjenem snemanju je imela Monrojevea 36 let) ni imela težav z goloto pred objektivom, čeprav je priznala, da je večer pred snemanjem naredila 250 trebušnih vaj. Odločitev za snemanje je bila lahka: "Nisem veliko razmišljala. Mislim, Bert Stern? Pozirati kot Marilyn? Kdaj se bo še pojavila taka priložnost? To je zares velika čast," je mlada zvezdnica povedala za revijo.

Smrt Heatha kot tragični konec Marilyn
Lohanova je ob tej priložnosti smrt Monroejeve, ki je njena velika vzornica, zaradi naključnega predoziranja z zdravili označila za tragično in jo primerjala z nedavno smrtjo Heatha Ledgerja. Izjavila je: "Oba sta dober primer tega, kaj lahko ta (filmska, op. p.) industrija naredi iz nekoga," in dodala: "Jaz nisem kot onadva. Jaz hudičevo gotovo ne bi pustila, da se to zgodi meni."

Kot je znano, je bila Lohanova, ki se je že nekaj časa drži pridevnik "težavna", lani dvakrat aretirana zaradi vožnje pod vplivom alkohola, avgusta pa je na sodišču priznala nespodobno obnašanje, vožnjo pod vplivom alkohola in posedovanje kokaina. Večkrat se je tudi že zdravila zaradi odvisnosti od mamil.

Lindsay brez alkohola pogumno gola
Fotograf Stern pa je za tiskovno agencijo AP povedal, da se mu zdijo ženske, kot so Lohanova in njene "tabloidne kolegice" Paris Hilton in Britney Spears, "zanimive". "To so dekleta, ki privlačijo pozornost na svojo razvpitost in slavo s svojim obnašanjem," je povedal. Poudaril je, da sta imeli tako Monroejeva kot Lohanova podobne težave z alkoholom, a dodal, da na snemanju Lohanove ni bilo alkohola - v nasprotju pri fotografiranju Monroejeve.

Stern meni, da bo snemanje mladi igralki koristilo, saj ji je dalo priložnost, da se predstavi v odrasli luči. Pohvalil jo je tudi, ker se ni branila golega poziranja: "Zdela se mi je naravni talent, čisto nič ni oklevala."

A. K.