Lindsey Vonn v kreacijah Toma Browna. Foto: Youtube
Lindsey Vonn v kreacijah Toma Browna. Foto: Youtube

Zaradi pandemije covida-19 so tudi modni dogodki še vedno zgolj virtualni. V Parizu so se organizacije tokratnega tedna mode, na katerih predstavljajo jesensko-zimske kolekcije 2021/2022, lotili malo drugače. Oblikovalci so morali posneti videe, v katerih so predstavili svoje kolekcije.

Med bolj opaznimi je bil tokrat ameriški oblikovalec Thom Browne, ki je za osrednjo vlogo izbral nekdanjo smučarko, filmček pa naslovil: "... najbolj angelske in fantastične sanje, ki so me vodile domov ..."

V filmu na temo Čarovnika iz Oza tako Lindsey Vonn v nabrani obleki s korzetom, srajci z belim ovratnikom in črnim metuljčkom s helikopterjem pride do vrha smučarske proge, nato pa odvrže obleko ter se navzdol po progi spusti v dolgem suknjiču in plisiranem krilu.

"Hotel sem ustvariti to čudovito podobo Vonnove v njenem okolju in preplesti svoj svet z njenim," je v videointervjuju dejal Browne, ki je poudaril, da rad dela s športniki, zato z olimpijci pripravlja še eno kolekcijo, in dodal: "Nova sezona se je začela z zelo preprosto idejo ... krojenja oblek z ekstremnim smučanjem."