Če bo v poskusnem obdobju trgovina zaživela, bo ostala. Foto: Reuters
Če bo v poskusnem obdobju trgovina zaživela, bo ostala. Foto: Reuters

Luksuzna znamka Louis Vuitton se je že uveljavila na področju oblek in modnih dodatkov, izdala je tudi boksarsko opremo, zdaj pa svoje področje delovanja namerava še dodatno razširiti. Odprla je namreč trgovino, posvečeno notranji opremi za dom. Da bi premožnim kitajskim strankam zagotovila še več različnih izdelkov, si je za prvo lokacijo na svetu izbrala Šanghaj.

Poznane so predvsem torbe s potiskom loga Louisa Vuittona. Foto: Reuters
Poznane so predvsem torbe s potiskom loga Louisa Vuittona. Foto: Reuters

Razstavni prostor, v katerega je mogoče vstopiti samo po predhodnem dogovoru, se nahaja v stoletja stari trinadstropni vili, tik za glavno prestižno nakupovalno ulico Nandžing Road. Nekaj mesecev bo deloval kot pop-up, če se bo v poskusnem obdobju izkazal kot uspešen, bo tam ostal za stalno.

Po besedah uslužbenca Louisa Vuittona naj bi tako na primer viseči stol, ki sta ga oblikovala brata Campana in spominja na kokon, stal več kot 700.000 juanov (okoli 92.900 evrov), majhna svetilka, ki spominja na steklenico mleka in je odeta v usnjene trake, pa naj bi bila vredna 40.500 juanov (okoli 5400 evrov).

Manjša stranska stavba naj bi bila namenjena razstavi stvaritev Franka Chouja, prvega oblikovalca s celinske Kitajske, ki ga je Louis Vuitton izbral za sodelovanje pri kolekciji Objet Nomades.

To je pomembna poteza na kitajskem trgu

Iskanje novih poti za rast, zlasti med premožnimi kupci, postaja vse pomembnejše za razkošne znamke na Kitajskem, saj je luksuzna poraba pod pritiskom omejitev zaradi covida-19, padca trga nepremičnin in vsesplošne gospodarske negotovosti.

Pri Louis Vuittonu, ki je del konglomerata LVMH, so se že prejšnji mesec na Kitajskem posvetili ponudbi, bolj usmerjeni v življenjski slog – v jugozahodnem mestu Čengdu so odprli trgovino, v kateri je razstavni prostor dopolnila tudi restavracija.

"LMVH si z novimi potezami prizadeva, da bi postala sodobna luksuzna blagovna znamka, s katero se potrošniški dinamični kitajski milenijci in generacija Z povežejo," je dejal potrošniški analitik GlobalData Bobby Verghese, ki izdelke za dom vidi kot dobro potezo.