Nepričakovan vložek na modni reviji. Foto: Reuters
Nepričakovan vložek na modni reviji. Foto: Reuters

Protestnica je nosila kos blaga, na katerem je bilo napisano Pretirana poraba = izumrtje. Bila je predstavnica okoljskega protestniškega gibanja mladih, imenovanega Amis de la Terre France. To je po incidentu sporočilo: "Znamka LVMH je sinonim za razkošje in ima kot taka odgovornost, da neha izdelovati vedno nove kolekcije. Tekstilno industrijo so s tem početjem prignali do roba."

Sprva se je protestnica sprehodila med modeli po modni stezi, zato je nekateri visoki predstavniki v prvi vrsti, kot sta bili legendarni igralki Catherine Deneuve in Isabelle Huppert, niso niti opazili. Ko pa se je izkazalo, da je nepovabljena gosta, je zavladal nemir. Takoj so posredovali varnostniki, ki so žensko odpeljali z modne steze.

Nato se je nadaljevala modna revija, na kateri je modna hiša predstavila kreacije za obdobje pomlad/poletje 2022. Revija je potekala v znamenitem muzeju Louvre ob dramatični orgelski glasbi. Kolekcija ima pankovski pridih, saj so predstavili obleke s strganimi rokavi, srajce z dodatki kovinskih našitkov in škornje z zakovicami.