V glasbenem smislu je gledalce tokrat najbolj prepričala Mia Guček. Kdo pa je pripravil najboljšo podobo? Foto: Adrijan Pregelj
V glasbenem smislu je gledalce tokrat najbolj prepričala Mia Guček. Kdo pa je pripravil najboljšo podobo? Foto: Adrijan Pregelj

Prav vsi tekmovalci na Popevki 2022 so se za svoj nastop skrbno pripravili, ne le zgolj na glasbenem področju, ampak tudi na vizualnem.

Klepet z zmagovalko Popevke

Zmagovalka Popevke Mia Guček bo v sredo, 2. novembra ob 10. uri gostja MMC-jeve klepetalnice. Vabljeni k zastavljanju vprašanj.

Sorodna novica Zmagovalna pesem Nove slike v izvedbi Mie Guček, strokovna komisija nagradila skupino Gedore

Od Dinamitk, Veronike Strnad, Maje Založnik, Andraža Hribarja, Amaye do Saše Lešnjek, zasedbe Gedore, Mie Guček, dueta BosaZnova in Lee Likar – prav vsi so skrbno izbrali oblačila, s katerimi so se predstavili na odru.

Nekateri so pobrskali po svojih omarah, drugi so se po pomoč obrnili na modne oblikovalce, pri izbiri pa je nekatere vodila tudi okoljska nota. Pri ličenju in pričeski se jih je večina zanesla na izkušene maskerke in frizerke na RTV Slovenija. Nekateri nastopajoči so imeli največ težav pri iskanju primerne obutve, drugi pri kroju oblek, spet tretje pa je pri določanju videza za nastop vodila sproščenost in spontanost.

In kaj so nastopajoči povedali o svojem videzu, si lahko preberete spodaj.

Trio Dinamitke, ki ga sestavljajo Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek. RTV Slovenija/Adrijan Pregelj
Trio Dinamitke, ki ga sestavljajo Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek. RTV Slovenija/Adrijan Pregelj

"Rekle smo: Manj je več!" svojo izbiro videza pojasnjujejo članice tria Dinamitke, Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek. "Dinamitke smo se odločile, da bi bile vse črno-bele, ampak da si vsaka izbere svoj poudarek, da ne bi bile vse oblečene enako," razlagajo. Dodale so še noto rdeče, pri čemer se je vsaka zase odločila, kaj na njej bo rdečega – od čevljev do uhanov ali ogrlice, pravijo. Za oblačili so pobrskale v svojih omarah, je poudarila Alenka Godec in dodala, da sama tudi sicer prisega na oblačila iz druge roke, tokrat je imela nov le brezrokavnik, ki ji ga je sešila šivilja. Za ličenje in pričeske je poskrbela ekipa maskerk in frizerk na RTV Slovenija.

Veronika Strnad. Foto: Adrijan Pregelj
Veronika Strnad. Foto: Adrijan Pregelj

Veronika Strnad je razložila, da je skupaj z očetom in stilistko Vesno kar nekaj časa izbirala pravo obleko, na koncu pa so se odločili za belo, "lepo in enostavno". Malo več težav je Veroniki povzročalo iskanje primerne obutve: "Preiskala sem celo Ljubljano, saj zdaj ni sezona in sem zadnji trenutek našla te sandale." Videz je dopolnila z verižico z obeskom, ki ga ima od rojstva in ki predstavlja ribo, njen astrološki znak, ter z uhani, ki ji jih je podaril fant, nam je zaupala. Tudi za njeno ličenje je poskrbela ekipa na RTV Slovenija.

Maja Založnik. Foto: Adrijan Pregelj
Maja Založnik. Foto: Adrijan Pregelj

Maja Založnik, ena od dveh "rdečih" večera, je v pogovoru razkrila, da je njeno obleko oblikovala stilistka Vesna Mirtelj, s katero sta se spoznali prek Žige Pirnata, ki je avtor Majine pesmi Mika me. Takoj, ko sta se srečali, sta se strinjali, da bo barva obleke rdeča, je pojasnila Založnik. "Rdečo barvo obožujem, že odkar pomnim," je povedala in dodala, da je Mirtelj obleko izpopolnila še s plaščem. Skoraj povsem enake barve kot obleka so bili tudi njeni lasje. "V zadnjem letu sem postala rdečelasa, posebej za Popevko pa smo tole barvo še malo posvetlili," je razložila in izpostavila še sponko v laseh, ki jo je posebej za nastop izdelala Sanja Aslanovski in ki je "res pika na i mojemu nastopu". Videz je dopolnila še z rdečimi čevlji, tako da je bila zares vsa v rdečem, je sklenila.

Andraž Hribar. Foto: Adrijan Pregelj
Andraž Hribar. Foto: Adrijan Pregelj

"Največkrat zaupam kar svojemu okusu, grem v izbrane trgovine, v tiste, kjer se rad oblačim in tam najdem kakšen kos," pa je o tem, kdo mu je izbral (oziroma mu izbira) oblačila, povedal Andraž Hribar in dodal, da dostikrat kakšen kos oblačila najde tudi na potovanjih v tujini in ga kupi "na zalogo". Izstopala je predvsem njegova srajca s potiskom, ki jo je izbral, ker se mu je zdelo, da bo tak videz lepo dopolnil njegov nastop, saj je med njim igral kitaro. Pri ličenju se povsem prepusti "gospem v televizijski maski, ker one vedo, kaj je treba narediti, da se ne svetiš".

Amaya. Foto: Adrijan Pregelj
Amaya. Foto: Adrijan Pregelj

Amaya (Maja Keuc) je za oblikovanje svoje rdeče oprijete oprave iz žameta "zadolžila" znanega oblikovalca Davida Hojnika oz. njegovo znamko DH Fashion. "Najprej smo hoteli narediti oblekico, ampak smo potem ugotovili, da ta oblekica povzroča preveč težav pri plesu. Potem se pa rekla: 'Pa dajmo nekaj čisto drugega,'" razlaga Amaya in dodaja, da je na koncu izbrala kreacijo, ki je obenem elegantna in nepretenciozna, pri čemer se je zgledovala po legendarni Sade Adu. Za ličenje in pričesko je poskrbela njena dolgoletna ekipa, ki jo sestavljata Doroteja Premužič in Kristijan Skamljič.

 Saša Lešnjek. Foto: Adrijan Pregelj
Saša Lešnjek. Foto: Adrijan Pregelj

Obleko Saše Lešnjek je oblikovala Maja Ferme. "Zares sem počaščena, da je prišlo do tega sodelovanja, obleka je res čudovita," je povedala Lešnjek in dodala, da je najprej Maji pokazala pesem: "Rekla je, da je takoj, ko jo je slišala, dobila navdih. To je bila prva obleka, ki sva jo poskusili in sva bili obe čisto navdušeni." Izbiri čevljev ni posvečala veliko pozornosti, "saj se jih pod obleko tako ne vidi" – izbrala je povsem običajne, a udobne, je razkrila. Pri ličenju in pričeski ni želela pretiravati, saj se to ne bi skladalo s pesmijo, je še dodala, zato je izbrala naraven videz.

Gedore. Foto: Adrijan Pregelj
Gedore. Foto: Adrijan Pregelj

"Mi imamo nove omare in stare obleke," na vprašanje o videzu hudomušno odgovarjajo člani zasedbe Gedore in dodajajo, da so se o izbiri oblačil posvetovali s svojimi bližnjimi. Svoje obleke so člani zasedbe, ki je s skladbo Od tu do tam prepričala strokovno komisijo, dopolnili s plesnimi čevlji.

Mia Guček. Foto: Adrijan Pregelj
Mia Guček. Foto: Adrijan Pregelj

Zmagovalka Popevke Mia Guček ni navdušila le s svojo skladbo Nove slike, ampak tudi s svojo obleko. "To obleko mi je poslala ena mojih najljubših oblikovalk, s Kosova oz. iz Prištine, Walone Fashion Group," je razložila Guček in dodala, da je na obleko "prišito vse mogoče", zato nakita sploh ni potrebovala. Tudi za njen make-up in pričesko je poskrbela ekipa Premužič-Skamljič: "Onadva sta moja sanjska ekipa za te zadeve."

BosaZnova. Foto: Adrijan Pregelj
BosaZnova. Foto: Adrijan Pregelj

Matjaž Romih, ki skupaj z ženo Vanjo Romih sestavlja duet BosaZnova, je razložil, da sta za pesem najprej posnela matrico, ki sta jo dala poslušati prijateljici. "Ta je rekla: 'O, to me pa spominja na Jamesa Bonda.' In tako je padla ideja, da bom jaz v smokingu z metuljčkom, ona pa v lepi večerni obleki." Vanja pri izbiri obleke ni komplicirala. "Naročila sem jo prek spleta, ne neki strani. Povsem spontano," razlaga. Preprostost je bila njuno vodilo tudi pri izbiri nakita – oba sta nosila zgolj poročni prstan. Za ličenje in pričeski so poskrbele RTV-jeve maskerke in frizerke.

Lea Likar. Foto: Adrijan Pregelj
Lea Likar. Foto: Adrijan Pregelj

Prevladujoča barva na tokratni Popevki je bila bela – to barvo je izbrala tudi Lea Likar, ki se je odločila za široke hlače in frak. Opravo je zasnovala Leina stilistka Slavka Pajk, po njenih skicah so jo dali sešiti, je razložila Likar in dodala: "Tokrat mi prvič obleke za nastop ni sešila mami, ker nima časa." Videz je Lea Likar dopolnila s čevlji z visokimi petami. "Odkar sem mama, večinoma nosim samo nizke pete, zato sem si zaželela, da bi po dolgem času spet obula zelo visoke. Te so črne s platformo," je razložila in v smehu dodala, da bo na nastopu višja od vseh okoli nje. Njen nakit je bil delo Olge Košica.

Kateri videz vas je najbolj prepričal? Še do ponedeljka do 12.00 lahko glasujete v MMC-jevi anketi.

Riddle: Opinion Poll - Kateri izvajalec Popevke 2022 ima najboljšo podobo?