Nasmejana William in Catherine na rdeči preprogi. Foto: Reuters
Nasmejana William in Catherine na rdeči preprogi. Foto: Reuters
Sorodna novica Veliki zmagovalec baft: Na zahodu nič novega slavil s sedmimi kipci, tudi za najboljši film

Na 76. podelitvi britanskih filmskih nagrad bafta so znova prišli na račun tudi ljubitelji mode, saj so zvezdnice s svojimi modnimi izbirami na rdeči preprogi večinoma prepričale ostra očesa poznavalcev.

Največ pozornosti je na podelitvi nedvomno vzbudila valižanska princesa, 41-letna Catherine, ki je na podelitev prišla z možem, valižanskim princem Williamom. Medtem ko se je William odločil za klasiko – črn žametni suknjič z metuljčkom in belo srajco –, je Catherine presenetila z izbiro dolgih elegantnih rokavic. Nosila jih je z belo večerno toaleto oblikovalca Alexandra McQueena – zanimivo, v isti obleki se je na baftah pojavila tudi že leta 2019, a je obleko takrat popestrila z veliko rožo na ramenih.

Ekstravagantna Florence Pugh. Foto: Reuters
Ekstravagantna Florence Pugh. Foto: Reuters

Kate, mati treh otrok, je bila videti kot prava hollywoodska zvezdnica, so zapisali britanski rumeni mediji in dodali, da gre za "klasičen Katin videz". Obleko, ki ji je razgalila eno ramo, je, kot rečeno, kombinirala z žametnimi rokavicami Cornelie James, torbico Alexandra McQueena in uhani iz Zare, ki stanejo le 15 funtov. Prav rokavice so po trditvah stilistov uspešnica in nujni kos letošnjega leta.

Princesa je sicer znana ljubljenka kreacij pokojnega britanskega oblikovalca McQueena – kreativna direktorica te modne hiše Sarah Burton ji je izdelala tudi poročno obleko.

Anya Taylor-Joy je modne strokovnjake pustila hladne. Foto: Reuters
Anya Taylor-Joy je modne strokovnjake pustila hladne. Foto: Reuters

Večer elegantnih toalet

Pohvale za svoj videz so dobile tudi igralke Lily James, Florence Pugh, Jodie Turner-Smith in Julianne Moore. Prva je na rdeči preprogi navdušila z zanimivo belo kreacijo iz modne hiše Tamara Ralph Couture, ki je imela na sprednji strani globok izrez, prepleten z mrežo iz kristalov, kovine in biserov. Florence se je odločila za živahno oranžno obleko z naborki, Jodie pa je navdušila z izbiro vijoličaste barve. Z izbiro obleke so zadele tudi Jamie Lee Curtis, Michelle Yeoh, ki se je namesto klasične toalete odločila za eleganten hlačni kostim v kožnati barvi, in Vick Hope.

Modni strokovnjaki pa so bili presenečeni predvsem ob kreaciji, v kateri je prišla igralka Anya Taylor-Joy. Nosila je rjavo žametno minioblekico modne hiše Schiaparelli, ki je vključevala tudi ogromno ogrinjalo.

Rdečo preprogo s podelitve baft si oglejte v spodnji galeriji.