Supermanekenke 90. let so bile videti osupljivo v ujemajočih se črno-srebrnih opravah, v spremljajočem intervjuju pa so obudile spomine na svoje stare čase na modnih pistah, se sprehodile čez evolucijo modnih slogov in delile utrinke svojega prijateljevanja v vseh teh letih.

58-letna Evangelista nosi na naslovnici črno-srebrn plašč Michaela Korsa, 57-letna Crawford črno obleko modne hiše Bottega Veneta, 54-letna Turlington Versacejev komplet, 53-letna Campbell pa črno Pradino obleko s črnimi usnjenimi rokavicami.

“Bile so kot modne Spice Girls,” je povedal stilist pričesk Guido Palau.

Vogue je naslovnico objavil na svojem Instagramu in številni so navdušeno pozdravili vrnitev svojih najljubših manekenk, pri čemer so se nekateri pošalili, da je naslovnica videti kot nova sezona Seksa v mestu.

Oznaka je morda kar primerna, glede na to, da četverica igra v prihajajoči dokumentarni miniseriji na Apple TV+ Supermodeli.

“Niso bile rojene v to. V industrijo so vstopile iz različnih slojev, bile so normalna dekleta – nato pa postale večje od sveta, v katerega so vstopile," je povedal režiser dokuserije Roger Ross Williams.

O materinstvu in staranju

V članku je Evangelista spregovorila tudi o tem, kako je zadnja leta preživela v skrivanju po spodletelem kozmetičnem postopku, ki ji je iznakazil nekoč tako popoln obraz.

“Staranje me ne moti, nikdar me ni. Staranje nas popelje do želene točke, kar je v mojem primeru dolgo življenje," je povedala Linda, ki se je zdaj vrnila na modne piste. "Želim si gubic, ampak si v čelo vbrizgavam botoks, zato sem malce dvolična. Ampak se želim postarati.”

Turlington medtem pravi, da jo danes večina ljudi pozna kot Christy Burns, po možu, igralcu Edwardu Burnsu, medtem ko se je Crawford pošalila, da je danes samo še “Kajina mama", pri čemer je navedla svojo 21-letno hčerko Kaio Gerber, prav tako manekenko.