Emma Raducanu na svojem prvem Met Gala septembra v New Yorku. Foto: EPA
Emma Raducanu na svojem prvem Met Gala septembra v New Yorku. Foto: EPA

18-letna teniška zvezdnica bo oglaševala tako modno linijo luksuzne francoske modne hiše kot tudi njihove izdelke za nego kože in ličila.

Raducanu se očitno dobro znajde pred žarometi in je pred kratkim blestela tudi na rdeči preprogi svetovne premiere najnovejšega Jamesa Bonda Ni čas za smrt v belo-srebrni, dih jemajoči Diorjevi večerni toaleti iz kolekcije 2022.

Mična najstnica je v intervjuju za britanski Vogue dejala, da ji je dogodek veliko pomenil.

"Da sem lahko nosila tako obleko, sešito z vso magičnostjo v Diorjevih ateljejih, je bila povsem edinstvena izkušnja. Izvezeni detajli so bili izjemni in tako počaščena sem bila, da sem se lahko v tej obleki udeležila svoje prve filmske premiere," je povedala.

Izjemna pot do prvega naslova za grand slam

Raducanu se je zavihtela med teniške zvezdnice že poleti, ko je opozorila nase s prepričljivimi predstavami v Wimbledonu, nato pa osupnila vse, ko je kot kvalifikantka slavila na OP-ju ZDA in je v finalu premagala še eno najstnico, 19-letno Kanadčanko Leylo Fernandez.

Britanka romunskih korenin je sploh prva kvalifikantka, ki ji je uspelo zmagati na turnirju za grand slam – in to celo brez izgubljenega niza.

Ambasadorstvo pri Diorju sicer ne bo prvi Emmin izlet v modne vode – prav tako prejšnji mesec je bila povabljena na enega najbolj zaželenih družabno-modnih dogodkov leta, Met Gala, kjer je navdušila v potiskanem Chanelovem kompletu in Tiffanyjevem nakitu. Takoj za tem je podpisala kot ambasadorka tudi za to slovito draguljarsko hišo.