Zaokrožila je modno revijo. Foto: Reuters
Zaokrožila je modno revijo. Foto: Reuters

Letos je modno znamko Burberry za novo kolekcijo navdihnil londonski dež – na londonskem tednu je namreč predstavila bogat nabor dežnih in zimskih plaščev s krznom ter svilenih šalov. Nekateri manekeni in manekenke so nosili dežnike in bili zapeti do vratu, kot da bi se branili pred slabim vremenom.

Prevladovali so umirjeni zemeljski toni. Foto: Reuters
Prevladovali so umirjeni zemeljski toni. Foto: Reuters

Modna hiša se je sicer močno barvno opirala svoj znamenit kockasti vzorec in vojaško zgodovino – ustanovitelj Thomas Burberry je konec 19. stoletja izumil tkanino gabarden, zračen material, ki se uporablja za dežna oblačila, za znamko značilen dežni plač je nastal v času prve svetovne vojne. Ta se ponaša s funkcionalnimi dizajni, ki ščitijo pred nevihto, ima pa tudi zavihke za puške. Umirjeno paleto zemeljskih tonov je sicer popestrila rdeča barva podlog plaščev ali robove kril.

Vrhunec dogajanja, na katerem so se modeli sprehajali ob čustveni glasbi Amy Winehouse, ki se je prepletala z ženskim glasom "Obožujem London, vonj po Londonu, ko dežuje", je predstavljala Naomi Campbell. Nekdanja supermanekenka je v bleščeči obleki brez naramnic zaokrožila modno revijo, poroča AP.

V prvi vrsti sta si modno revijo Burberryja, ki je tradicionalno najbolj bleščeč dogodek londonskega modnega tedna, ogledala tudi zvezdnika Barry Keoghan in Olivia Coleman.

Medtem ko se modni teden v Londonu končuje, se že pripravlja Milano.