Lizzo. Foto: EPA
Lizzo. Foto: EPA
Harry Styles. Foto: AP
Harry Styles. Foto: AP

Središče grammyjev je seveda glasba, začinjen uvod v podelitve glasbenih nagrad pa zaznamujejo pestre, presenetljive in drzne modne izbire glasbenikov in glasbenic na rdeči preprogi. Letos so se klasična kombinacija kavbojk in majic mešale z bleščečimi kosi visoke mode divjih vzorcev. Izmed mnogih zapomnljivih odločitev pa so nekateri vseeno izstopali.

kim Petras, Sam Smith, Violet Chachki in Gottmilk. Foto: AP
kim Petras, Sam Smith, Violet Chachki in Gottmilk. Foto: AP

S svojim oblačilom je osupnila predvsem pevka Lizzo, odeta v dolg oranžnordeč plašč z ogromno kapuco, ki je bil posut s svilenimi rožami in drugimi okraski. Pod njim je sicer skrivala svetlejšo obleko s steznikom. Celoten videz je popestrila s kristalčki in rokavicami brez prstov. Harry Styles se je sprehodil v raznobarvnem kombinezonu, ki so ga krasili kristali Swarovski, pod njim pa ni nosil zgornjega dela, poroča AP.

Sam Smith in Kim Petras sta kraljevala v ognjeno rdeči barvi – medtem ko je Smith nosil_a cilinder s pajčolanom, rokavice in široko obleko, se je pevka sprehodila v tančici in krajši, nabrani obleki. V ujemajočih se barvah sta ju spremljala tudi kraljici preobleke Violet Chachki in Gottmilk.

Glavo so sicer obračali tudi za živahno urejeno Shanio Twain – bel kostim z velikimi črnimi pikami so dopolnili enak gromozanski klobuk in živo rdeči lasje. Angela V. Benson in Matt B sta se odločila, da bosta kraljevska.

Kraljice teme, srebro, bleščeči zobje, Barbie in džins

Taylor Swift se je odločila utelesiti svoj album Midnights – nadela si je temnomodro bleščečo dvodelno obleko. Prav tako modro barvo, a drugega odtenka, je nosila Cardi B. Njena obleka je s posebnim dizajnom, s poudarkom predvsem na predelu ramen in glave, spominjala na skulpturo.

Cardi B. Foto: EPA
Cardi B. Foto: EPA

Brazilka Anitta je razkrila bolj gotsko različico sebe in si nadela črno obleko z različnimi vzorci, volančki in čipkami. V "kraljico teme" se je s tesno črno obleko in rokavice preobrazila tudi Doja Cat. Blac Chyna se je prelevila v črnega laboda.

Machine Gun Kelly je bil od glave do peta v srebrni barvi, njegova izbranka Meghan Fox pa je oblekla preprosto belo obleko, ki pa jo je popestrila z zapletenim okraskom okoli pasu. Alligator Jesus je svojo popolnoma belo opravo popestril z bleščečimi raznobarvnimi zobmi.

Bebe Rexha se je odločila za fantazijo Barbie z vročo rožnato barvo, milejši odtenek je nosila Kacey Musgraves. Benny Blanco se je na rdečo preprogo podal v modnem puloverju iz džinsa, ki ga je na rokavu popestril z vzorcem mavrice. V celoti v džinsu je bil tudi Miguel.