Jesensko-zimska kolekcija 2021 modne znamke Burberry je bila tokrat posvečena moči žensk. "V življenju je bila moja mati neverjetna sila narave, zato so me seveda močne ženske vedno privlačile, posledično pa so mi tudi dale samozavest, da izrazim svojo ženskost," je dejal Riccardo Tisci, modni oblikovalec, ki je pri modni hiši začel delati leta 2018, in poudaril, da je med odraščanjem ženskost videl kot odločnost.

"Želel sem, da ta kolekcija deluje kot simbol moči ženske energije: moderni oklep, ki zajame značilnosti te silovite avre," je še pojasnil ustvarjalec kolekcije Ženskost (Femininity) in dodal, da je modna revija ljubezensko pismo ženskam in praznovanje njihove neprimerljive moči.

Ogrinjala, čelade in obleke, ki plapolajo

Na modni stezi so se manekenke sprehodile v raznolikih oblačilih, zaznamovanih predvsem z zemeljskimi toni, ki pa so jih popestrile tudi svetlejše barve. Primanjkovalo ni tudi geometričnih vzorcev, svetleče zlate barve, resic, umetnega krzna in ogrinjal. Vključen je bil seveda tudi prepoznavni dežni plašč.

Oblačila naj bi imela po besedah Tiscija duh britanskosti – edinstvenost, ekscentričnost in popolna avtentičnost v tem, kako nekdo izraža samega sebe. Kreacije pa so pospremile tudi ogromne torbice in pokrivala, ki so spominjala na čelado.

Nove kolekcije se je med drugim razveselila tudi zvezdnica, kraljica popa Madonna, ki je Tisciju srečo zaželela z žgečkljivim videom, ki ga je objavila na svojih družbenih omrežjih. 62-letnica je ob spremljavi svoje pesmi I Don't Search I Find v dežnem plašču, čipki ter visokih škornjih modne hiše zaplesala na balkonu hotela.

Predstavitev linije oblačil bi se sicer biti že prejšnji teden, a so jo zaradi pogreba princa Filipa prestavili. Potekala je v glavni trgovini znamke na londonskem Regent Streetu, občinstva pa ni bilo. Sam oblikovalec je ni spremljal v živo, ampak si jo je ogledal iz Italije, kjer je trenutno na obisku pri svoji 92-letni materi, ki je sama vzgojila njega in osem sester.