Đoković upa, da bo v Melbournu naskakoval rekordni 21. naslov na turnirju za grand slam. Foto: AP
Đoković upa, da bo v Melbournu naskakoval rekordni 21. naslov na turnirju za grand slam. Foto: AP

34-letni srbski teniški zvezdnik, ki je necepljen vstopil v Avstralijo kot prebolevnik, je v središču afere, ki je že davno presegla športno sfero in se preselila na politično. Ob tem se je razvnela tudi širša razprava tako o človekovih pravicah kot tudi o avstralski imigracijski politiki in cepilni politiki na splošno.

Sorodna novica Vsi čakali premierja, a ta odločitve o Đokoviću še ni sporočil

In čeprav je sodnik v nedeljo odločil v prid Đokoviću in odredil, da se branilca naslova na OP-ju Avstralije nemudoma izpusti iz pripora, sage še ni konec, saj je zdaj na ministru za priseljevanje Alexu Hawku, da se odloči, ali Đokovića vseeno deportira. Ta se pod hudimi psihičnimi pritiski in medijsko gonjo medtem vseeno pripravlja na turnir, ki ga je osvojil rekordnih devetkrat in se začenja v ponedeljek.

Đokovićeva avstralska saga se vleče že osem dni. Foto: AP
Đokovićeva avstralska saga se vleče že osem dni. Foto: AP

Kot poroča Daily Mail, je celotno dogajanje pritegnilo tudi Netflix, ki snema novo dokumentarno serijo o zakulisju teniškega sveta.

Ponudnik pretočnih vsebin upa, da z njo ponovi uspeh svoje dokumentarne serije o svetu formule 1 Drive to Survive. Serijo bo snemal londonski studio Box To Box Films, produciral pa ga bo James Gay Rees, ki je stal tudi za Drive to Survive.

Idejo podprl tudi Andy Murray

Producenti upajo, da bodo gledalce pritegnili ekskluzivni posnetki iz slačilnic igralcev in drugi do zdaj še neprikazani vidiki tenisa. Serijo je javno podprl tudi britanski teniški as Andy Murray.

"Veliko se je govorilo o Drive to Survive. Tudi sam sem pogledal nekaj epizod, všeč mi je bilo, nekaj takega bi bilo za tenis samo dobro," je povedal za Eurosport.

"Mislim, da bi to športu močno koristilo, ampak dvomim, da je tenis dovolj odprt, da bi dal dostop za nekaj takega. Veliko igralcev bi projekt podprlo, ampak moraš tudi zaupati ekipi, ki serijo snema. Če bi bilo narejeno dobro in bi se vzpostavilo obojestransko spoštovanje ter zaupanje med športniki in ustvarjalci, bi lahko bilo super."