Foto: AP
Foto: AP

Prav v času, ko se Primož Roglič bori za najvišja mesta na kolesarski dirki po Franciji, so pri založbi DZS izdali "resnično pravljico" o njem. "Resnična pravljica prinaša zgodbo o nepremagljivi želji zmagati, o neustrašni volji biti najboljši in o zagnanosti, brez katere se sanje ne uresničijo, saj jim zmanjka sape. Je tudi zgodba o tem, da si lahko premisliš. In je zgodba o tem, kako se pobrati, ko z višine dobesedno padeš na tla. Primož Roglič je na vrh prikolesaril," so v predstavitvi slikanice z naslovom Primož in Bajk Neverjetna dirka zapisali pri založbi.

"Z avtobiografskimi elementi in osebnim, iskrenim nagovorom mladim bralcem je zgodba resnično njegova. Čeprav pripoveduje o izjemnem in neponovljivem uspehu, je hkrati tudi zgodba o spodbudi, ki jo vsi kdaj potrebujemo," so po poročanju STA-ja še dodali v sporočilu za javnost.

Zgodbo je spisal priljubljeni pisatelj vsebin za otroke in mladino, Primož Suhodolčan, za ilustracije pa je poskrbel ilustrator Matej de Cecco.

Foto: DZS
Foto: DZS

Slikanica med drugim vsebuje tudi osebni nagovor Rogliča, v katerem mlade vabi k športnim aktivnostim: "Zakaj vas želim povabiti v šport? Ker je šport odlična popotnica za življenje ter ena najlepših iger, kar jih pozna svet."

Že četrta slikanica o slovenskem športniku oz. športnici

Pri DZS-ju so v preteklosti, kot omenjeno, izdali tudi slikanice oziroma resnične pravljice o Tini Maze (Tina in medvedja moč), Goranu Dragiču (Goran, legenda o zmaju) in Anžetu Kopitarju (Anže, ledeni kralj), ki jih je prav tako spisal Suhodolčan. Ta je med drugim tudi avtor slikanic Lipko in KošoRok, ki je nastala leta 2013, ko je v Sloveniji potekalo evropsko košarkarsko prvenstvo, ter Lipko in svetovni prvaki, ki je luč sveta ugledala leto pozneje.