Slovenski nakit na grammyjih

"Vsi poznamo grammyje, da postaneš del takšnega kolektiva, ki sodeluje in pripravlja tako veliko zadevo, ti podaja neko odgovornost, /.../ saj to niso samo moji izdelki, to so slovenski izdelki."

Tako svoje občutke ob povabilu, da pripravi nagrade za nominirance prestižnih glasbenih nagrad opisuje umetnica, ki ustvarja nakit iz zasavskega premoga. In kako se je zgodba z grammyji začela?

"Dobila sem priložnost, da opišem svoje delo za članek, zelo obsežno predstavljen v enih izmed internetnih galerij v New Yorku," pojasnjuje.

Ekološka načela

Tam so jo opazili organizatorji in ji ponudili sodelovanje, saj jih je navdihnila njena zgodba, in sicer "da se obračamo na neki novi svet, na neko lepšo prihodnost oziroma z nekimi ekološkimi načeli, ki jih zastopa moja blagovna znamka Kuolmi".

Pri oblikovanju so ji prepustili proste roke. "To je bila moja lastna odločitev oziroma to možnost sem dobila, da se sama odločim, kaj natančno bodo prejeli."

Premog kot visoka estrada

Vsebina daril za zdaj ostaja skrivnost, bodo pa nosila posebno sporočilo. "Želim, da vidijo, kako lahko iz stvari, ki jih imamo vsak dan okrog sebe, ustvarimo nekaj zelo lepega in kar lahko predstavlja visoko estrado," pravi Marjeta Hribar.

S tem pa bodo v ZDA spoznali tudi Slovenijo, slovenski slog oblikovanja in zgodbo zasavskega premoga.