Tretji festival Panč bo štiri festivalske dni povezoval Andrej Težak - Tešky. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Tretji festival Panč bo štiri festivalske dni povezoval Andrej Težak - Tešky. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Izjava organizatorja in nastopajočih na 1. večeru Panča 2010
Izseki iz prvega večera Panča 2010

Prvi izmed štirih večerov tretjega festivala stand up komedije Panč se je slavnostno odprl. Navzoči: nastopajoči, občinstvo, ljubljanski župan in veliko smeha.
Tudi vreme je bilo otvoritvenemu večeru festivala izjemno naklonjeno.

Stand up komedija se je v Sloveniji v zadnjih letih zelo uveljavila in slovensko občinstvo jo je, kot kaže, izvrstno sprejelo.

Večer ob odprtju tretjega Panča 2010, ki v nasprotju z lanskimi tremi dnevi letos poteka kar štiri dni, je bil razprodan. Grajsko dvorišče je bilo zasedeno do zadnjega kotička, vključno z belimi sedeži v "parterju" kot tudi okoliškimi ob grajskih lokalih. Po mnenju organizatorja in povezovalca oz. voditelja festivala Andreja Težaka Teškija je bilo prodanih okrog tisoč vstopnic.

Nastopajoči na 1. večeru Panča 2010
Prvi povzročitelj smejalnih luknjic ob ustnicah in smejalnih gubic ob očeh gledalcev je bil stand up novinec Jernej Celec. Jernej prihaja iz Prekmurja, priložnost za nastop pa je dobil zaradi zelo uspešnega "avdicijskega" nastopa na delavnicah, ki so potekale v okviru prvega zimskega Panča 2010. Za njim je oder zavzel Mladen Pahović, katerega šale so prikupne, jedrnate in zelo smešne. Sledil mu je Ranko Babić z očarljivimi razlagami prigod o prvem dopustovanju in delitvi gospodinjstva z novo punco, manjkalo pa ni niti zgodb o razliki med Slovenci in preostalimi "Jugoljudmi".

Panč je madnaroden festival stand upa, saj na vsakem festivalskem večeru nastopi vsaj en komik iz tujine. Prvi večer sta nastopila kar dva Angleža. Ranku je sledil Dave Thompson, igralec, pisatelj in scenarist iz Brightona. Javnosti je znan predvsem po upodobitvi enega izmed likov v Telebajskih (Tinkija Binkija), zaradi svojih komentajev pa se je znašel tudi v neljubi aferi. Peti je oder zavzel soorganizator Panča in nasploh "vsestranski idejno-realizatorski deček stand upa" Tin Vodopivec. Presenetil je z elegantno moško obleko z ozko kravato in prikupnimi novodobnimi razmišljanji o prihodnosti vožnje z avtomobili ter še čim. Večer je sklenil Anglež Adam Bloom, ki je občinstvo do solz nasmejal z razlago podrobnosti, ki jih opaža kot novopečeni oče in mož.

Sledijo še trije stand up večeri
Nocoj bodo na grajskem dvorišču nastopili: Husein Šakanović, Domagoj Pintarić, Miki Bubulj, Vinko Šimek, Perica Jerković in Ivan Šarić. V torek in sredo so za zdaj zaradi napovedanega dežja predvidene predstave v Cvetličarni.

Bodo kapljice z neba ali ne?
Organizatorji vsem, ki že imajo vstopnice, pa tudi tistim, ki jih še nimajo, a bi si želeli ogledati predstave, sporočajo, naj spremljajo njihovo spletno stran, kjer bodo vsak dan do 15. ure objavili sporočilo, ali bo predstava na grajskem dvorišču ali v Cvetličarni. Če vstopnice še ne bodo razprodane, jih boste lahko kupili uro pred predstavo, in sicer ob 20. uri.



V priloženih videoposnetkih si oglejte kratke izseke nastopov vseh nastopajočih na prvem večeru Panča 2010 ter izjave organizatorja in nekaterih nastopajočih. Vabljeni ste tudi k ogledu fotogalerije.

Natančen program, vključno z informacijo o tem, na kateri lokaciji bo določen festivalski večer potekal, najdete na uradni strani festivala Panč.


Izjava organizatorja in nastopajočih na 1. večeru Panča 2010
Izseki iz prvega večera Panča 2010