Šarapova pozira pred vhodom v kampus ene najuglednejših univerz na svetu. Foto: Facebook Maria Sharapova
Šarapova pozira pred vhodom v kampus ene najuglednejših univerz na svetu. Foto: Facebook Maria Sharapova

Šarapova še upa, da bo uspela s pritožbo na mednarodnem športnem razsodišču v Lozani in da se bo znova vrnila na teniška igrišča, a vseeno svojega časa ne namerava zapravljati. "Še sama ne vem, kako se je to zgodilo, ampak - pozdravljen, Harvard! Komaj čakam, da začnem program," je prek družbenih omrežij sporočila zvezdnica.

A na Harvard se ne more vpisati kar vsak, vpisnih pogojev namreč ni lahko izpolniti, letos so tako sprejeli le 11 odstotkov tistih, ki so se hoteli prebiti na to prestižno šolo. Za zdaj še ni jasno, za kakšen študijski program se je 29-letnica odločila.

Ena najbolje plačanih športnic na svetu
Rusinja, ki je ena najbolje plačanih športnic na svetu, z vsemi sponzorskimi pogodbami je vredna 195 milijonov dolarjev, letno dobi še vsaj 20 milijonov dolarjev, hkrati pa ima tudi svojo linijo sladkarij Sugarpova, ima že od januarja veliko prostega časa. Takrat je zaradi uporabe meldonija padla na dopinškem testu v Melbournu. Meldonij je Svetovna protidopinška agencija (Wada) na črni seznam v športu prepovedanih snovi vključila šele 1. januarja letos.

Športnica se je zagovarjala, da so ji zdravilo predpisali zaradi pomanjkanja magnezija, nepravilnega srčnega utripa in kot preventivno pri sladkorni bolezni, ki je pogosta v njeni družini. Dodala je še, da je bila slabo obveščena in da ni vedela, da je zdravilo prepovedano.

Zdravilo ne pomaga zgolj pri omenjenih zdravstvenih težavah, ampak med drugim izboljša vzdržljivost, delovanje srca, pospeši regeneracijo in zmanjšuje utrujenost.