Dominika Cibulkova je leta 2014 na poti do finala OP-ja Avstralije premagala tudi Marijo Šarapovo. Foto: EPA
Dominika Cibulkova je leta 2014 na poti do finala OP-ja Avstralije premagala tudi Marijo Šarapovo. Foto: EPA
Marija Šarapova je v svoji 15-letni karieri osvojila 35 turnirjev, od tega pet za grand slam, in je bila daleč najbolje plačana športnica zadnjih let. Foto: EPA

28-letna Šarapova je pred natanko mesecem dni šokirala javnost s priznanjem, da je med OP Avstralije padla na dopinškem testu - odneslo jo je latvijsko zdravilo za ishemijo, ki je bilo sicer na seznam prepovedanih snovi uvrščeno šele z začetkom letošnjega leta.

Rusinja se je pokesala in trdi, da je sporni meldonium zaradi zdravstvenih razlogov jemala že deset let, mednarodna teniška zveza pa jo je začasno suspendirala.

A v bran ji ni stopilo kaj dosti teniških igralcev, še manj pa igralk. Še več, Kristina Mladenovic, 22-letna Francozinja srbsko-bosanskega rodu, je za časnik Le Parisien naravnost dejala, da je bila Šarapova vedno izjemno nepriljubljena med igralkami.

"Vsi na turneji so mnenja, da je prevarantka. Normalno je, da po takem odkritju postaneš sumničav in si misliš, da si ni zaslužila vsega, kar je osvojila. Deset let je jemala meldonium in briga me, kaj je bilo takrat dovoljeno oziroma legalno. Morate vedeti, da Šarapova ni bila priljubljena. Spoštujem vse, kar je dosegla v karieri, a kot oseba ni bila ne prijazna ne vljudna, če smo iskreni," je povedala 29. igralka na svetu.

"Nikoli ne pozdravi"
Zdaj se je Mladenovicevi pridružila še Slovakinja Dominika Cibulkova, zmagovalka štirih turnirjev, ki je bila najvišje na lestvici uvrščena leta 2014, na deseto mesto, trenutno pa je padla na 53. "Niti malo mi ni žal za Šarapovo. Sploh je ne pogrešam na turneji WTA. Je zelo nevšečna oseba, arogantna, polna sama sebe in zelo hladna. Ko sem z njo v garderobi, nikoli ne pozdravi. Sploh me ni prepričala," je povedala 26-letna Cibulkova za slovaški portal Šport.sk.

In še: "Bila sem zelo presenečena, da je bilo toliko odzivov teniških igralk in igralcev zelo diplomatskih. V resnici imajo vsi popolnoma drugačno mnenje. Nisem se javno izpostavljala, saj nisem želela biti edina, ki bi odkrito povedala vse, kar si mislim o tem primeru."

Navedbe obeh igralk je nedavno za New York Post potrdil tudi neki nekdanji trener, ki pa je želel ostati anonimen. "Definitivno ni videti, da bi imela Šarapova kakšne prijateljice na turneji," je dejal. Romunska igralka Simona Halep pa: "Nikdar se nisem pogovarjala z njo, ni razloga, da govorim o njej zdaj."