1. @nika.kriznar

Nika Križnar je med drugim letos postala prva slovenska smučarska skakalka, ki je prejela veliki kristalni globus. Tako je Sloveniji priborila že šesti kristalni globus na sploh, medtem pa je Ema Klinec osvojila naslov svetovne prvakinje.

2. @spelaarogelj

Špela Rogelj naj bi se lansko poletje odločila, da bosta naslednji dve sezoni njeni zadnji v karieri. Letos je skupaj s Klinčevo, Bogatajevo in Križnarjevo na ekipni tekmi svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji Sloveniji prvič priborila zmago.

3. @ursabogataj

Urša Bogataj si je konec leta 2019 poškodovala koleno. Po sedmih mesecih okrevanja se je vrnila, v skupnem seštevku se je letos uvrstila na 16. mesto.

4. @katra_komar

Katra Komar je do zdaj največji uspeh dosegla leta 2018 v švicarskem Kanderstegu, kjer so s Križnarjevo, Breclovo in Klinčevo postale ekipne mladinske svetovne prvakinje.

5. @jerneja_brecl

Jerneja Brecl je letos osvojila bronasto kolajno na mladinskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju. To je bila njena prva posamična uvrstitev na stopničke.

Častna omemba: @ljubno2021

Ljubno naj bi bil najmanjši kraj na svetu, ki gosti tekme za svetovni pokal. Smučarski skoki na Ljubnem so se začeli v 70. letih prejšnjega stoletja, leta 2012 pa so zgodovinsko priredili prvi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Ljubno ob Savinji tako vsako leto gosti najboljše skakalke iz celega sveta.