Z vrha pobočja Arbela je lep razgled na številne kraje iz Jezusove zgodbe. Foto:
Z vrha pobočja Arbela je lep razgled na številne kraje iz Jezusove zgodbe. Foto:

Zasebno izraelsko podjetje odslej turistom ponuja dobrih 50 kilometrov dolg pohodniški izlet, ki ljudi popelje po poteh, ki jih je za življenja prehodil Jezus. Pot se začne v Nazaretu, kjer je živel kot otrok, na štiridnevni poti pa lahko prespijo v kibucih ali pa šotorih, če jih imajo s seboj. Ker je pot za zdaj začrtana le na zemljevidu, je treba s spletne strani dobiti koordinate ali kupiti zemljevid na izhodiščni točki.
Ideja za Jezusovo sled (The Jesus Trail) je preprosta: ponuditi alternativo organiziranim izletom z avtobusi, k se ustavljajo samo na najslavnejših in najbolj obleganih "svetih krajih".

"Mislim, da pot lepo predoči človeško plat Jezusa," pravi David Landis, Američan, ki je pomagal začrtati pot. "Spoznaš ljudi, potuješ po deželi in vidiš rastje, ki je opisano v Bibliji ... tako zgodba zares oživi." Preostale tri kote projekta "podpira" izraelski podjetnik Maoz Inon. Njun glavni cilj je progo "zakoličiti" tudi na terenu - ministrstvo za turizem sodelovanja z njima še ni izključilo, saj tudi sami še razvijajo podobno pot.