Turistično ponudbo Goričkega bo obogatila domačija Gjerkeš

Domačijo na Goričkem, ki je bila zgrajena leta 1925, je družina Gjerkeš obnovila in ji dodala sodobni turistični objekt, razširjen je tudi vinograd. "Oče ga je za hobi zasadil zase, potem smo ga z leti povečevali. Trenutno obdelujemo dva hektarja vinograda, usmerjeni pa smo izključno v stekleničenje vrhunskih vin in penin," je povedal lastnik Leon Gjerkeš in dodal, da ob primerni kakovosti 15.000 steklenic – kolikor znaša letna proizvodnja – ni težko prodati.

Za drzno turistično zgodbo se je odločil skupaj z družino, udejanjati pa jo pomaga tudi sin. "Veliko imamo klasičnih gostiln, neke take ponudbe pa ni. Mi smo si to zamislili kot nekakšno posestvo okusov, torej od vina do hrane," je pojasnil Matic Gjerkeš. Uredili so tudi sedem turističnih sob, računajo pa na goste, ki si želijo "odpočiti od vsakdanje ihte". "Smo odmaknjeni od cest in naselja. Prva tista stvar, s katero želimo privabiti goste, je popoln mir," je še poudaril Leon.

K sodelovanju so pritegnili tudi enega izmed najboljših mladih kuharskih mojstrov v Sloveniji, ki tako že pol leta raziskuje bogastvo prekmurskih okusov. "Veliko sestavin je, ki jih ljudje morda ne poznamo in ne znamo ceniti. Poudarek bo na tem, da delamo res svežo in lokalno hrano in da poudarimo Prekmurje, da to zaživi tudi kulinarično," je dejal Rok Smonkar, ki bo skrbel za kulinarično pustolovščino. Restavracijo bodo odprli 30. septembra.