Vas mika? Foto: Twitter/Visit Dubai
Vas mika? Foto: Twitter/Visit Dubai

"Neskončni" bazen oziroma po angleško infinity pool je izraz za bazen, pri katerem ni videti roba, s tem pa človek dobi vtis, da nima meja in da se voda preliva nekam v globino.

Najvišji tak bazen so pred dnevi odprli v stolpnici Palm Tower ‒ gre za hotel in stanovanjsko zgradbo v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Bazen so poimenovali Aura Skypool in leži v 50. nadstropju te stolpnice, piše CNN. V promocijskem gradivu so novo pridobitev označili kar za "otok na nebu". Poleg velikega bazena so petičnim gostom na voljo tudi ležalniki in bar s koktajli.

V bazenu se lahko okopajo vsi, a za mastno vstopnino ‒ za najcenejše, jutranje vstopnice, je treba odšteti najmanj 46 dolarjev, za VIP-izkušnjo pa od 163 dolarjev. "Z Auro se ne more primerjati nobena druga znamenitost na svetu," je neskromno dejal direktor podjetja Sunset Hospitality, ki upravlja bazen, Antonio Gonzalez.

Bazen se lahko pohvali tudi s 360-stopinjskim pogledom na največje dubajske znamenitosti ‒ umetni otok Palm Džumejrah, ki letos praznuje 20-letnico, ter stolpnice Burdž Al Arab, Burdž Kalifa in Ain Dubaj.

Najvišji "neskončni" bazen znotraj stavbe tudi razvaja v Dubaju, v hotelu Address Beach Resort. Leži na višini 293,906 metra, s čimer se je zapisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Ta bazen je v nasprotju z bazenom Aura Skypool odprt le za goste, starejše od 21 let.