EasyJet je tako kot vsi letalski prevozniki doživel veliko izgubo zaradi pandemije covida-19. Foto: Reuters
EasyJet je tako kot vsi letalski prevozniki doživel veliko izgubo zaradi pandemije covida-19. Foto: Reuters

Po poročanju Financial Timesa in Bloomberga je Easyjet po pojasnilih neimenovanega vira, ki je seznanjen s to zadevo, naj bi ščo za prevzemno ponudbo madžarskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Wizz Air.

V EasyJetu so se za zavrnitev ponudbe odločili, ker je ponudnik, ki se je zanimal za nakup vseh njihovih delnic, "popolnoma podcenil" njihovo podjetje, poročajo tuje tiskovne agencije. Neimenovani ponudnik se je, tako v britanskem letalskem prevozniku, po zavrnitvi poslu odpovedal oz. ni zvišal ponudbe, piše francoska tiskovna agencija AFP.

EasyJet bo zdaj izpeljal dokapitalizacijo, s katero želi okrepiti svoje bilance, hkrati pa namerava izkoristiti priložnosti od predvidenega okrevanja evropskega letalskega trga v prihodnjih letih.

Kot navaja tiskovna agencija Reuters, želi zarezati v tržne deleže konkurentov, kot sta British Airways in Air France-KLM.

S svežimi sredstvi pa v britanskem letalskem podjetju ne bodo le krpali finančnih lukenj, temveč jih bodo tudi vlagali, med drugim v širjenje prisotnosti na ključnih letališčih, je napovedal izvršni direktor prevoznika Johan Lundgren.