Že danes se lahko letališče pohvali z zanimivim in obsežnim spektrom ponujenih storitev. Foto: Wikipedia
Že danes se lahko letališče pohvali z zanimivim in obsežnim spektrom ponujenih storitev. Foto: Wikipedia

bodo še številne vrtove, restavracije in hotele.

Upravitelji letališča obljubljajo, da bo letališče po prenovi svojevrstna turistična zanimivost. Že danes se letališče z velikim trgovskim centrom postavlja z zavidljivo ponudbo najrazličnejših storitev, zdaj pa priložnost za še večjo obleganost vidijo predvsem v "Magičnem vrtu", ki bi Singapurcem in turistom omogočil počitek v "naravnem" okolju. "Magični vrt" bodo namreč v celoti prekrili s travo, grmičastim rastlinjem in drevesi.

Predstavniki letališča so za ameriške medije pojasnili še, da je trgovski center na letališču danes že nekaj povsem običajnega, zato si sami prizadevajo, da bi potnikom ponudili počitek, ki si ga po napornem letu zagotovo želijo.

Dodaten objekt letališča, ki so ga poimenovali Jewel, bo v celoti pokrit s steklom, nad tlemi se bo raztezal v petih nadstropjih, še dodatnih pet etaž pa bodo zgradili pod zemljo.

Prav tako bo v notranjosti obiskovalcem na ogled 40 metrov visok vodni slap, ki ga bodo ponoči obogatili še z barvitimi lučmi in vizualnimi učinki. Prenovljeno letališče bodo odprli prihodnje leto, celoten projekt pa bo stal okoli 1,08 milijarde evrov.

Predstavitveni video nadgrajenega letališča si lahko ogledate na spodnji povezavi.