Foto: EPA
Foto: EPA

Brussels Airlines je prihod svojih letal na Letališče Jožeta Pučnika zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 zamaknil že večkrat, nazadnje pa je vnovično vzpostavitev poletov napovedoval za začetek septembra.

V družbi Fraport Slovenija, ki upravlja ljubljansko letališče, so še prejšnji teden izrazili upanje, da bo, tako kot vsi prevoznike, ki so polete napovedali še v poletni sezoni, Brussels Airlines čim prej znova letel iz Ljubljane.

Po poročanju spletnega portala Ex-Yu Aviation pa naj bi belgijska letalska družba povezavo med prestolnicama vzpostavila šele z zimskim voznim redom 27. oktobra.

Kot dodaja omenjeni portal, letos na ljubljanskem letališču prav tako ni pričakovati izraelskega prevoznika Israir, ki bi Ljubljano povezal s Tel Avivom, in ukrajinskega Windrose. Prevoznika, ki sta obnovitev poletov sprva napovedovala za maj in junij, nato pa vnovični zagon poletov večkrat zamaknila, sta namreč za letos odpovedala načrtovane polete v Ljubljano.

Na ljubljansko letališče se je že vrnilo devet prevoznikov

Počasno vračanje na nebo nad Ljubljano

Na ljubljansko letališče se je sicer vrnilo devet letalskih prevoznikov. Trenutno Air Serbia štirikrat tedensko leti v Beograd, Montenegro Airlines enkrat tedensko v Podgorico, Lufthansa dvanajstkrat tedensko v Frankfurt, Wizzair dvakrat tedensko na bruseljski Charleroi, Transavia pa dvakrat tedensko v Amsterdam. Air France dnevno leti v Pariz, Turkish Airlines trikrat tedensko v Carigrad, Easyjet enkrat tedensko v Berlin in s septembrom dvakrat tedensko v London, LOT Polish Airlines pa štirikrat tedensko v Varšavo.

Aeroflot, ki bi Ljubljano povezal z Moskvo, svoje odločitve še ni sporočil. Finnair se bo medtem na ljubljansko letališče vrnil v poletni sezoni 2021. Glede na trenutne napovedi kaže, da v letošnjem poletnem voznem redu poletov v londonski Luton in Stansted ne bo vzpostavil Easyjet, prav tako ne Lufthansa v München, Swiss v Zürich, Iberia v Madrid, British Airways na londonski Heathrow in Windrose v Kijev, so prejšnji teden zapisali v Fraportu Slovenija.