Foto: EPA
Foto: EPA

Brussels Airlines je prihod svojih letal na Letališče Jožeta Pučnika zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 zamaknil že večkrat, nazadnje pa je vnovično vzpostavitev poletov napovedoval za začetek septembra.

V družbi Fraport Slovenija, ki upravlja ljubljansko letališče, so še prejšnji teden izrazili upanje, da bo, tako kot vsi prevoznike, ki so polete napovedali še v poletni sezoni, Brussels Airlines čim prej znova letel iz Ljubljane.

Po poročanju spletnega portala Ex-Yu Aviation pa naj bi belgijska letalska družba povezavo med prestolnicama vzpostavila šele z zimskim voznim redom 27. oktobra.

Kot dodaja omenjeni portal, letos na ljubljanskem letališču prav tako ni pričakovati izraelskega prevoznika Israir, ki bi Ljubljano povezal s Tel Avivom, in ukrajinskega Windrose. Prevoznika, ki sta obnovitev poletov sprva napovedovala za maj in junij, nato pa vnovični zagon poletov večkrat zamaknila, sta namreč za letos odpovedala načrtovane polete v Ljubljano.

Sorodna novica Na ljubljansko letališče se je že vrnilo devet prevoznikov

Počasno vračanje na nebo nad Ljubljano

Na ljubljansko letališče se je sicer vrnilo devet letalskih prevoznikov. Trenutno Air Serbia štirikrat tedensko leti v Beograd, Montenegro Airlines enkrat tedensko v Podgorico, Lufthansa dvanajstkrat tedensko v Frankfurt, Wizzair dvakrat tedensko na bruseljski Charleroi, Transavia pa dvakrat tedensko v Amsterdam. Air France dnevno leti v Pariz, Turkish Airlines trikrat tedensko v Carigrad, Easyjet enkrat tedensko v Berlin in s septembrom dvakrat tedensko v London, LOT Polish Airlines pa štirikrat tedensko v Varšavo.

Aeroflot, ki bi Ljubljano povezal z Moskvo, svoje odločitve še ni sporočil. Finnair se bo medtem na ljubljansko letališče vrnil v poletni sezoni 2021. Glede na trenutne napovedi kaže, da v letošnjem poletnem voznem redu poletov v londonski Luton in Stansted ne bo vzpostavil Easyjet, prav tako ne Lufthansa v München, Swiss v Zürich, Iberia v Madrid, British Airways na londonski Heathrow in Windrose v Kijev, so prejšnji teden zapisali v Fraportu Slovenija.