Smučišče Kanin je bilo eno prvih na svetu, ki je začelo obratovati po epidemiji. Foto: Miloš Batistuta
Smučišče Kanin je bilo eno prvih na svetu, ki je začelo obratovati po epidemiji. Foto: Miloš Batistuta

Enkraten visokogorski ambient, ki ponuja razgled na Julijske Alpe na obeh straneh meje. Na Kanin se je mogoče povzpeti tudi z italijanskih Žlebi oziroma Nevejskega sedla. Poleg dodatnih smučarskih prog povezava smučišču omogoča izjemno raznolikost terena in snežnih razmer. Smučišče ponuja edinstveno obmejno doživetje, so zapisali na strani, pokrajino lahko raziskujete na smučeh ali na pasji vpregi.

Sorodna novica S helikopterjem na Kanin na friko: "Nad 2.200 metri kalorije ne štejejo"

“Ljudje Kanin prvič obiščejo zaradi želje po alpskem doživetju, vračajo pa se zaradi furlanskega gostoljubja,” so zapisali. Pri Lonely Planetu so bili navdušeni tudi nad kulinariko tega območja, še posebej nad belimi vini.

Na seznamu edinstvenih smučišč so se znašla še: Riksgränsen (Švedska), Romsdalen (Norveška), Le Mont-Dore (Francija), Vals (Švica), Val di Solda (Italija) in Jasná (Slovaška).

Zadovoljni s poletnim obiskom

Smučišče Kanin je bilo eno prvih na svetu, ki je začelo obratovati po epidemiji. Lepo smuko so imeli še do konca maja, ko je bilo še vedno 10 metrov snega, v tem času pa so organizirali tudi prvo smučarsko in deskarsko tekmo na svetu. Pestro je bilo tudi v poletni sezoni. Čeprav je bil obisk slabši kot lani, od maja do začetka septembra so z vzpenjačo prepeljali nekaj več kot 15.000 potnikov, so na Kaninu zadovoljni z obiskom. V poletnem času so bile v ospredju dejavnosti, kot so pohodništvo, kolesarjenje, padalstvo in obisk ferate ali učne poti.

Kanin med sedmimi edinstvenimi smučišči v Evropi