EasyJet je zaradi tehničnih težav in pomanjkanja osebja odpovedal številne polete. Foto: Reuters
EasyJet je zaradi tehničnih težav in pomanjkanja osebja odpovedal številne polete. Foto: Reuters

Med koncem tedna je easyJet odpovedal 240 poletov, nove odpovedi se vrstijo tudi v začetku tedna, poroča Independent. Več poletov sta ob tem odpovedala tudi letalska prevoznika British Airways in TUI.

Na letališču v Manchestru so že ob 4. uri zjutraj nastale dolge kolone čakajočih, o podobnih prizorih poročajo tudi iz severnoirske prestolnice Belfast in londonskega letališča Stansted.

Eden izmed razlogov za gnečo na letališčih je začetek šolskih počitnic v Združenem kraljestvu, število potnikov pa je še večje kot običajno v tem času, ker so se številni Britanci zaradi covidnih omejitev lahko v tujino odpravili prvič po dveh letih, poroča Guardian.

Britanska letališča sporočajo, da se čakalni čas povečuje tudi zato, ker številni skušajo unovčiti vavčerje za potovanja, ki so odpadla med epidemijo covida-19.

Letalski prevozniki in letališča se po pandemiji covida-19 spopadajo s pomanjkanjem delovne sile, letalski prevoznik easyJet pa je imel tudi težave z računalniškimi sistemi. Britanska avtomobilistična organizacija RAC je med koncem tedna zaradi številnih odpovedi poletov potnike svarila tudi pred zastoji in gnečo na cestah po državi.