Še posebej je Lonely Planet navdušila slikovitost Blejskega jezera. Foto: Promocijsko gradivo/Turizem Bled
Še posebej je Lonely Planet navdušila slikovitost Blejskega jezera. Foto: Promocijsko gradivo/Turizem Bled

Globalno prepoznaven in vpliven popotniški vodnik je Bled uvrstil na 6. mesto seznama desetih nepozabnih destinacij. Bled opisujejo kot destinacijo naravnih lepot z edinstvenim otokom s cerkvijo, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). "Vsi imamo seznam krajev, ki si jih želimo ogledati: kraje, nad katerimi so navdušeni naši prijatelji, ali kraje, o katerih smo brali, o katerih smo sanjali. To je naš seznam takšnih destinacij," so na spletni strani zapisali ustvarjalci vodnika in dodali, da so tokrat poseben poudarek namenili trajnostni usmeritvi destinacij.

"Umestitev Bleda na lestvico top desetih destinacij, ki jih za nepozabna doživetja priporoča eden najvidnejših medijev na področju potovanj, je za Bled in Slovenijo velika čast. Še posebej veseli, da je Lonely Planet pri pripravi aktualnega seznama najprivlačnejših destinacij posebno težo namenil prav trajnostnemu upravljanju destinacij, kar Bled, ki je prejemnik zlatega znaka Slovenia Green Destination, še dodatno zavezuje k nadaljnjemu trajnostnemu razvoju destinacije," je dejala mag. Maja Pak, direktorica STO-ja.

Še posebej je Lonely Planet navdušila slikovitost Blejskega jezera ter otoka s cerkvijo, za katerega pravijo, da je izjemno fotogeničen.

Na seznam so se sicer uvrstili še jordanska Petra, Galapaški otoki ob obali Ekvadorja, Narodni park Uluru-Kata Tjuta v osrednjem delu Avstralije, delta reke Okavango v Bocvani, Nacionalni park Yellowstone v ZDA, slapovi Iguazu na meji med Argentino in Brazilijo, templji Angkor Wat v Kambodži, slano jezero Salar de Uyuni v Boliviji in pa pohodniška pot ob masivu ikonskega himalajskega vrha Anapurna v Nepalu.

Lonely Planet hvali fotogeničnost Blejskega jezera