Največ novih povezav bo ponudila grška skupina Aegean. Foto: Reuters
Največ novih povezav bo ponudila grška skupina Aegean. Foto: Reuters

Vzpostavitev čarterjev, ki v poletnih mesecih turiste prevažajo na najbolj zaželene destinacije za poletni oddih, kaže na ponovno vzpostavitev običajnejših razmer na letališču. Od sredine julija bomo neposredno z letališča Jožeta Pučnika s hrvaškim prevoznikom Croatian Airlines lahko leteli na otok Lemnos, na otoke Krf, Lefkada, Rodos in Karpatos, pa z grško družbo Aegean Airlines. Podjetji se pridružujeta hrvaškemu čarterskemu prevozniku Trade Air, ki je že pred mesecem napovedal, da bo Ljubljana baza za eno izmed njegovih letal.

Sorodna novica Sindikaliste skrbi napovedano množično odpuščanje v Fraportu

Na ljubljanskem letališču je sicer že stekel redni promet, ki ga je po pandemiji konec maja znova zagnalo letalo prevoznika Air Serbia iz Beograda. Do sredine junija bi moral steči tudi redni promet prevoznikov Lufthansa, Lot in Montenegro Airlines. Drugi se bodo na letališče vrnili ob koncu meseca.

Za zdaj sta se letalskemu prevozu v Ljubljano odpovedala le dva redna gosta, in sicer španska Iberia in finski Finair. Verjetno ne bo tudi nove povezave v Luton, ki so jo pred pandemijo pripravljali v Easyjetu.