Foto: BoBo
Foto: BoBo

Podatki kažejo na drastični padec števila potnikov v prvem trimesečju letos v primerjavi z istim lanskim obdobjem, so pa na ljubljanskem letališču že marca lani našteli več kot polovico manj potnikov kot februarja lani. V prvi polovici marca lani so namreč že imeli odpovedi posameznih poletov zaradi izbruhov koronavirusa, nato pa je 17. marca lani z odlokom vlade nastopila popolna prepoved mednarodnega potniškega prometa za skoraj tri mesece.

Sorodna novica "Vse, kar potrebujete, je Grčija"; Malta turiste vabi z 200 evri

Sicer pa v Fraportu Slovenija pričakujejo, da bo letošnja sezona nekoliko boljša od lanske. Začetek poletne sezone je zaradi epidemičnih razmer še vedno zaznamovan z zmanjšanim obsegom potniških poletov, v vrhuncu sezone pa se bo petim prevoznikom, ki trenutno letijo z ljubljanskega letališča, po zdajšnjih napovedih pridružilo še devet prevoznikov na 15 destinacij.

"Po sedanjih načrtih in ob ugodnih razmerah za ponovno oživitev počitniškega turizma bo tudi čarterski promet v poletnem obdobju stekel v večjem obsegu kot preteklo sezono. Turistične agencije bodo z Brnika organizirale potovanja na Madeiro in Tenerife, grške otoke, v turško Antalyo, v egiptovski Šarm el Šejk in Hurghado, v Barcelono, napovedujeta se tudi Djerba in Monastir v Tunisu," so za STA napovedali pri Fraportu.

Bo pa dejanska vzpostavitev linij odvisna od epidemičnih razmer v Sloveniji in na omenjenih destinacijah. "Veseli nas, da so za navedene linije na prodaj letalske vozovnice, kar pomeni, da obstaja povpraševanje za potovanje z ljubljanskega letališča v 2021 oz. obratno," so dodali v Fraportu Slovenija.