Bohinjsko jezero privablja goste predvsem poleti, a zanimivo je v vseh letnih časih. Foto: BoBo
Bohinjsko jezero privablja goste predvsem poleti, a zanimivo je v vseh letnih časih. Foto: BoBo
Bohinjsko jezero je eno izmed najlepših jezer pri nas. Foto: BoBo

V času poletne turistične sezone bo vsak petek, soboto in nedeljo uporabnikom brezplačnega parkirišča pri Danici v Bohinjski Bistrici na voljo brezplačen organiziran prevoz do Bohinjskega jezera in nazaj. Prevoz do jezera in nazaj bo vsakodnevno organiziran tudi s travnatega parkirišča pri vstopu v Rivčev Laz, kjer je mogoče parkirati za pet evrov na dan, so sporočili iz Bohinja.

Prav tako letos v Bohinju ugodno alternativo ponujajo vsem, ki se bodo odločili za obisk gora. V Senožetih v Srednji vasi bo vsak petek, soboto in nedeljo do križišča Voje-Blato organiziran brezplačni prevoz, dnevna parkirnina pa stane dva evra.

Cene parkiranja neposredno ob Bohinjskem jezeru se bodo medtem dvignile. Osnovni namen novosti in spremljajoče cenovne politike z dvigom cene parkirnih mest neposredno ob obali Bohinjskega jezera je umikanje prometa od jezerske sklede in obvladovanje prometnega kaosa v višku poletne sezone. V Bohinju verjamejo, da bodo z uporabo ponujenih možnosti omogočili bolj vzdržen promet in lepšo izkušnjo vsem obiskovalcem.

"Nova parkirišča smo odprli, da bi razbremenili promet in malo umirili naval avtomobilov, ki ga je Bohinj deležen v višku sezone. Z uporabo ponujenih alternativnih možnosti bo lažje življenje domačinov, hkrati bo tudi bivanje naših gostov v Bohinju bolj prijetno," je prepričan bohinjski podžupan Jože Sodja.