Tudi v zdraviliščih ob prvomajskih praznikih pričakujejo dober obisk. Foto:
Tudi v zdraviliščih ob prvomajskih praznikih pričakujejo dober obisk. Foto:
Na Obali pričakujejo tudi 100-odstotno zasedenost. Foto: MMC RTV SLO

Ponekod so že v celoti zasedene ali bodo kmalu, drugje pa je na voljo še dovolj prostih zmogljivosti, sporočajo iz STO-ja. Glede na izkušnje letošnjih velikonočnih praznikov in tudi iz preteklih let ponudniki po navedbah pričakujejo tudi več rezervacij v zadnjem trenutku.

V Ljubljani - ocena temelji na podatkih 15 ljubljanskih hotelov in ne zajema podatkov zasedenosti hotelov za celotni prihodnji teden, ker 27. april v tujini ni praznik - med prvomajskimi prazniki pričakujejo približno 60-odstotno zasedenost.

Dobro tudi na Obali, Bledu in v zdraviliščih
Po podatkih Turističnega združenja Portorož so v času od 27. aprila do 3. maja hoteli občine Piran trenutno 70-odstotno zasedeni. Predvidevajo, da se bo odstotek v prihodnjih dneh na račun rezervacij v zadnjem trenutku še povečal. Za 1. in 2. maj so hoteli trenutno zasedeni kar 95-odstotno. Hotelirji glede na rezervacije v zadnjem trenutku za omenjena dneva predvidevajo stoodstotno zasedenost hotelov.

Tudi na Bledu so hoteli različno zasedeni, od 60 pa tudi do 95 odstotkov, v Kranjski Gori namestitvene zmogljivosti še niso polno zasedene, po trenutnih podatkih pa je zasedenost nekoliko slabša kot v preteklem letu.

Dobro zasedenost med prihajajočimi prazniki pričakujejo tudi v slovenskih naravnih zdraviliščih na osnovi izkušenj iz preteklih let in tudi glede na rezervacije v zadnjem hipu. Kot so še poudarili, so iz nekaterih hotelov v zdraviliščih sporočili, da so že polno zasedeni oziroma da polno zasedenost pričakujejo v teh dneh.

A. Me.